Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dārzi, kas rotā Ventspili

Nupat izskanējušajos Pilsētas svētkos tika godināti arī sakoptāko un skaistāko dārzu konkursa Pilsētas rota 2014 uzvarētāji. Šogad žūrija nominācijā Skats no malas uzteikusi rekordlielu dārzu skaitu – vairāk nekā 700. Savukārt žūrijas apmeklējumam dārzus atvēlēja 21 ventspilnieks. Nekustamā īpašuma Radio ielā 5 saimniece Ausma Sondare un viņas koptais dārzs konkursā ieguva 3. vietu.

Brīvpusdienas saņems vairāk bērnu

No septembra valsts bezmaksas pusdienas nodrošinās arī trešo klašu skolēniem. Tāpēc novada pašvaldība varēs atļauties piedāvāt brīvpusdienas arī septītklasniekiem.

 

2.lpp. Viedoklis: „Šoferis psihologs”, laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Kad mazi zēni spēlējas ar mašīnītēm un sapņo kļūt par šoferiem, viņus aizrauj riteņi, motori, tehnika un paša šofera loma. Izvēloties savu sapņu profesiju un kļūstot, piemēram, par pasažieru autobusa šoferi, nākas secināt, ka jāstrādā jau būs ne tikai ar tehniku, bet arī ar cilvēkiem. Turklāt ar ļoti dažādiem – mierīgiem, kašķīgiem, smaidīgiem, neapmierinātiem, negodīgiem, godīgiem, laipniem, rupjiem, dzērušiem, skaidrā utt.»

 

3.lpp.

Zāģētava ilgstoši meklē strādniekus

Ugāles kokapstrādes uzņēmums pēdējā pusgada laikā intensīvi meklē darbiniekus, par to liecina regulāri ievietotie sludinājumi laikrakstā.

Ar velosipēdu autobusā

Velosipēds kļūst arvien populārāks kā videi un veselībai draudzīgs pārvietošanās līdzeklis. Starppilsētu autobusu vadītāji norāda, ka arvien biežāk velosipēds ceļo kopā ar pasažieri.

 

4.lpp.

Dzīvās skulptūras no Liepājas

Pilsētas svētku apmeklētāju neviltotu interesi izraisījuši savdabīgie ielu mākslinieki.

 

5.lpp. Mans dārzs. Dārzi, kas rotā Ventspili

 

6.lpp.

Modernizē vieglatlētikas manēžas segumu

Turpinot Ventspils sporta bāzu atjaunošanas projektu, aktīvs darbs notiek arī vieglatlētikas manēžā, kur šobrīd tiek klāts mūsdienīgs segums.

Ventspilnieki pārstāvēs Latviju Eiropā

Ir nosaukts Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas no 12. līdz 17. augustam notiks Šveices pilsētā Cīrihē. Latviju pārstāvēs arī vairāki Ventspils vieglatlēti.

Novadā reibinās ērģeļu duets

Nedēļas nogalē novadā turpinās pagastu svētki, tai skaitā Zlēkās, kur programmā paredzēts arī augstas klases ērģeļmūzikas koncerts.

 

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1929. gads. Vasara.

Priekšvēlēšanu kašķis beidzies, tagad tas turpinās pilsētas domes sēdēs, kas ir ventspilnieku jaunā atrakcija. Domes sēdes tolaik bija publiski apmeklējamas. Dabiski, avīzes šo jautrību atspoguļo katra savā gaumē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: