Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Aizrautība ar Āzijas lilijām

Katram dārzam pieder viens vasaras mirklis, kad tas savu krāšņumu parāda visā pilnībā. Māsu Ārijas Jacevičas un Verēnas Apses dārza Jūrmalas ielā 1 īpašais brīdis ir jūlija vidū – tad, kad zied Āzijas lilijas. Tās apbur ar savu krāsu un formu bagātību – saulaini dzeltenie toņi mijas ar baltas gaismas pielietām ziedu kupenām, bet intensīvi oranžo nomierina ābeļziedu maigi rozā nokrāsas.

Aplaupa trīs kioskus un biļešu kasi

14. jūlija naktī Ostas ielas promenādē zagļi aplaupījuši trīs tirdzniecības kioskus. 15. jūlija naktī, iespējams, tie paši garnadži savus sirojumus turpinājuši un apzaguši arī Hercoga Jēkaba biļešu tirdzniecības kasi.

2.lpp. Viedoklis: „Seniores priores”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Laimdota Straujumu ierosina izveidot jaunu ministra posteni uz laiku, kad Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts. Ierosinājums tapis, pateicoties bijušā reformista - Ārlietu ministra Aigara Rinkvēiča atrunai, ka viņš nevarot uzņemties pienākumu koordinēt Latvijas prezidēšanu Eiropā.»

3.lpp.

Vairākus gadus dzīvo bez pases

Vārves pagasta Ventavā dzīvojošajam Vitautam Spurem pases nav jau vairāk kā desmit gadu. Savā laikā tā sadegusi, vīrietis nav radis iespēju un vajadzību dokumentu atjaunot.

Vēsā laika dēļ gurķu pagaidām maz

Kā atzīst Ventas Balss uzrunātie zemnieki, vēsā un sausā laika ietekmē šogad gurķu raža, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, nav visai izdevusies.

4.lpp.

Vai mazs sunītis apdraud veikalu

Mazo, dekoratīvo šķirņu, sunīšu īpašnieki bieži vien iepērkas, nesot savu mīluli padusē vai īpašā somiņā. Citiem pircējiem rodas jautājums – vai tas ir atļauts un vai pārtikas veikalā dzīvnieka klātbūtne nerada antisanitāru situāciju.

Reklāma

5.lpp. Mans dārzs. Aizrautība – Āzijas lilijas

6.lpp.

Problēmu atrisinās attālinātā nolasīšana

Daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji turpina diskutēt par karstā ūdens cirkulācijas maksājumiem vasarā. Daudzi nav mierā ar lielajiem maksājumiem un arvien biežāk pārliecinās, ka vainīgi ir kaimiņi nemaksātāji.

Arī makšķerēšana jāsaskaņo laicīgi

Plaši izreklamētās Jūras svētku makšķerēšanas sacensības tomēr nācās atcelt, jo to organizatoriem neizdevās iegūt atļauju no Valsts Vides dienesta, kurā savukārt uzsver, ka viss ir iespējams, ja lietas sāk kārtot laicīgi.

Pūpēdis kā futbola bumba

Pļavā līdzās Kaiju ielai izaudzis prāvs pūpēdis. Zinātāji saka, ka atsevišķi eksemplāri mēdzot būt vēl lielāki. Bet arī šis pilsētas apstākļiem ir īsts milzis.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1929. gads. Pavasaris

Pilsētas domes vēlēšanas ir beigušās. Visas četras avīzes steidz izdarīt secinājumus – triumfējošus vai nievājošus. Tāpat kā mūslaiku vēlēšanās, netrūkst arī kuriozu...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: