Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dzeramnauda – papildu peļņas avots

Pateicībā par labu apkalpošanu kafejnīcās, bāros un klubos apmeklētāji nereti oficiantiem un bārmeņiem atstāj arī dzeramnaudu. Tā ir greznība vai nepieciešamība? Par to viedokļi dalās.

Top vērienīgs tūrisma projekts

Braucot pa Ventspils – Kuldīgas šoseju, acu skati apstājas pie Pasiekstes dzirnavām. Redzams, ka tām uzradies saimnieks un dzirnavas glābtas no sabrukšanas.

2.lpp. Viedoklis: „Nebūsim skopi”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Premjere Laimdota Straujuma uzdevusi izstrādāt priekšlikumus ierēdniecības krīzes risināšanai. Ko neteiksiet! Izrādās, ierēdniecība, kura, pēc premjeres domām, dzīvo no pārējās sabiedrības atšķirtu dzīvi, ir krīze. Premjere uzskata, ka tieši valsts pārvaldē ir vissatraucošākā situācija, tā ir nepārspīlēti kritiska.»

3.lpp.

Izvērtēta vides pieejamība Ventspilī

Salīdzinājumā ar pārējo Kurzemi, Ventspils cilvēkiem ratiņkrēslos ir ļoti pieejama, tā secinājuši invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons pārstāvji.

Sudrabkaijām garšo bulciņas

Vienas no izplatītākajām kaijām – sudrabkaijas – savairojušās ne tikai jūras piekrastē. Dažiem cilvēkiem tās pat uzbrukušas, jo gribēja nočiept ko ēdamu.

4.lpp. Otrā jaunība. Izrāvušies no četrām sienām

Jau pagājušā gada novembrī atvērtajā Sarkanā Krusta Kurzemes komitejas daudzfunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā Ventiņmāja beidzot parādījušies pirmie klienti. Pirms divām nedēļām šeit savu darbu sāka dienas centrs cilvēkiem ar demenci.

Viņa daudziem bija savs čoms

Plānojot tikšanos ar pensionāru biedrības Ventspils liedags aktīvistiem, bija iecerēts runāt par senioriem aktuāliem jautājumiem. Tomēr dzīve, precīzāk, nāve, ieviesa savas izmaiņas. Ventspils liedaga kundzes pulcējās redakcijā, lai pieminētu tikko aizsaulē aizgājušo Ligitu Kristovsku.

 

5.lpp. Kultūra. Austriju pieskandina latviešu talanti

Pulcējot talantīgākos valsts muzikantus, ik gadu tiek veidots Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris, kas šogad prestižā konkursā guvis zelta godalgu.

Nosvinēja svētītāja 700. dzimšanas dienu

Kurzemes pareizticīgie nosvinējuši Sirdsskaidrā Radoņežas Sergija 700. dzimšanas dienu. Ugāles baznīcā, kas uzbūvēta svētītājam par godu, notika svētku liturģija.

Uzrunā tik dažādā Jūrkalne

Otro vasaru Ventspils novadā darbojas pop-up mākslas telpa jūrK, kas apmeklētājiem iecienīto pagastu jūras krastā ļauj iepazīt citā gaismā.

6.lpp.

Satraukti par ceļa stāvokli

Lauku grantēto ceļu romantika tāda vien ir uz pastkartēm. Nav nekāda prieka pa to braukt vairākas reizes dienā, turklāt tehnika šo drebuli neiztur – bieži lūst.

7.lpp. Brīvbrīdim. Ventspilnieku receptes

SIA DabaLaba saimnieka REIŅA PIŽIKA konservi

Autobusā noklausītās sarunas

Krustvārdu mīkla

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: