12. jūlijā Ventspils pludmales volejbola laukumos notika Jūras kausa izcīņa 2014. Šis bija pirmais šāda līmeņa turnīrs Ventspilī, kurā komandas cīnījās ne tikai par Jūras kausu, bet arī par vērtīgām naudas balvām.

Pirmajā Jūras kausa izcīņā kopējais balvu fonds bija 600 EUR. Turnīra laikā skatītājus uzmundrināja BK Ventspils karsējmeitnes ar karstām dejām pludmales smiltīs.

Lai arī turnīrā nebija tas lielākais dalībnieku skaits, tomēr līdz turnīra sākumam pieteicās 13 pāri, kuru vidū bija tādi Latvijā labi pazīstami pludmales volejbolisti, kā Haralds Regža un Armands Āboliņš, kuri bija arī galvenie favorīti, kā arī Klāvs Zaļkalns, Raimonds Vilmanis, Mārtiņš Grundmanis un Gints Sedols. Tāpat starp dalībniekiem arī vairāki pāri no Latvijas pludmales volejbola junioru izlases un spēcīgākie Ventspils pāri. No ventspilniekiem jāizceļ Andrejs Černuho un Andis Maksimovs, kuri spēcīgā konkurencē spēja iekļūt labāko astotniekā. Tomēr augstāk par dalītu 7. - 8. vietu viņiem neizdevās tikt.

Kā jau bija gaidāms, par augstākajām vietām Jūras kausa izcīņā cīnījās iepriekš nosauktie turnīra favorīti. Tā par trešo vietu turnīrā cīnījās kuldīdznieki Māris Lancmanis / Vlads Smirnovs pret pieredzējušajiem Klāvu Zaļkalnu / Aivi Mirbahu. Šajā spēlē virsroku guva jaunība, jo kuldīdznieki uzvarēja pārliecinoši ar 2:0 (21:12, 21:14). Savukārt lielajā finālā iekļuva komandas, kurām vietu tur varēja paredzēt jau turnīra sākumā - Haralds Regža / Armands Āboliņš pret Mārtiņu Grundmani / Gintu Sedolu.

1. vieta: Haralds Regža / Armands Āboliņš
2. vieta: Mārtiņš Grundmanis / Gints Sedols
3. vieta: Vlads Smirnovs / Māris Lancmanis
4. vieta: Klāvs Zaļkalns / Aivis Mirbahs
5. - 6. vieta: Pauls Van Der Beks / Kārlis Kliemanis
5. - 6. vieta: Kārlis Kauliņš / Reinis Grinbergs
7. - 8. vieta: Andrejs Černuho / Andis Maksimovs
7. - 8. vieta: Valters Vensbergs / Raimonds Vilmanis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: