Veselības ministre Ingrīda Circene (V) ir iesniegusi demisijas rakstu Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), informē ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna.

"Ņemot vērā atšķirīgo izpratni par veselības aprūpes nozarē būtiskāko un faktu, ka nav tikusi panākta konstruktīva sadarbība neatliekamu uzdevumu izpildē, kā arī to, ka es personīgi nekavējoties nevaru atsākt darbu veselības stāvokļa dēļ, uzskatu, ka turpmāk kopīgs darbs šādā komandā man nav iespējams. Tādējādi, pakļaujoties politiskajam spiedienam, atkāpjos no Veselības ministres amata," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž Circene.

Amatpersona arī norāda, ka viņai nav pieņemams, tas, ka šajā valdībā strādājot, Veselības ministrija (VM) nav saņēmusi atbalstu stabilam ilgtermiņa finansējuma pieaugumam un citiem veselīgai sabiedrībai stratēģiski svarīgiem jautājumiem.

Circene ir pārliecināta, ka pati vienmēr strādājusi saskaņā ar principiem un redzējumu par Latvijas veselības aprūpes attīstību atbilstoši Eiropas līmenim, un viņas darbs bijis vērsts sabiedrības, nevis atsevišķu nozares pārstāvju interesēs.

Circene ir pildījusi veselības ministres pienākumus kopš 2011. gada 25. oktobra, kad tika apstiprināta Valda Dombrovska (V) trešā valdība. Šo amatu viņa ieņēma arī Eināra Repšes valdībā, bet 2004. gadā līdz ar valdības demisiju amatu zaudēja.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: