Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

No vaļasprieka līdz festivālam

Ventspils blumīzeristi, kuru jaunais nosaukums, iespējams, būs Vectētiņi, nupat atgriezušies no mutes harmoniku festivāla Harmonica Festival, kurš Igaunijā – Pērnavā – norisinājās 27. līdz 29. jūnijam.

No sanitāra par ārstu

Ventspils ģimnāzijas absolventam Edgaram Dzērvem sanitāra darbs pilsētas slimnīcā ir nostiprinājis vēlmi izvēlēties mediķa profesiju.

2.lpp. Viedoklis: „Dzīve kā konfekte”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Kādam rodas problēmas no daudzajiem sapņiem, kurus nav iespējams īstenot. Citam – gluži pretēji – grūtības sagādā daudzās izvēles iespējas.

Klāt atkal ir skolu un augstskolu izvēles un aroda izvēļu laiks. Neapskaužu jaunos cilvēkus, kuriem jāizdara viena no nopietnākajām izvēlēm dzīvē – profesijas izvēle. Tas vienlaikus ir gan skaisti, gan grūti, gan atbildīgi. Pašus pirmos bērnības sapņus tikai retajam izdodas īstenot. Un tas jau arī nemaz nav svarīgi, vai īstenojamais sapnis ir bijis pirmais, svarīgi, ka sapnis bija īstais.»

3.lpp.

Apdraudēta krievu plūsmas 10. klase

Lai 6. vidusskolas 9. klases absolventi varētu turpināt mācības savā skolā, kaut arī klasē trūkst noteiktais skolēnu skaits, mācību iestāde saņems atbalstu no pašvaldības.

Prasa atjaunot gājēju pāreju

Likvidētā gājēju pāreja Durbes ielā raisījusi diskusiju. Iedzīvotāji uzskata, ka tā ir jāatjauno.

Pielabo bijušā piena kombināta ēku

Ievērojuši zaļo aizsargtīklu, vairāki iedzīvotāji interesējas, kas notiek ar bijušā Ventspils piena kombināta ēku.

4.lpp.

Dažiem jāmācās arī vasarā

Vasaras darbi jeb pagarinātais mācību gads visbiežāk tiek nozīmēts 7.-8. klašu skolēniem, taču arī daži vidusskolēni izbaudījuši, kā tas ir – mācīties vasarā.

Landzes baznīca atdzimst

Senajā luterāņu draudzes baznīcā, kas stalti slejas Ventas krastā, atjaunots sakristejas jumts un veikta teritorijas labiekārtošana.

5.lpp. Mantojums. Lībiešu butes Staldzenē

Pepināt butes lībiešu modē, kā izrādās, prot ne tikai Lībiešu krastā, bet arī tepat - Staldzenē. Bijušais zvejnieks Ārvaldis Briedis gatavs soli pa solim nodemonstrēt metodi, kad butes kūpina zemē izraktā bedrē.

6.lpp. Sports. Invalīdi sportoja Rojā

Ventspils Invalīdu biedrības vasaras plānos paredzēta arī dalība sporta pasākumos un pieredzes apmaiņa, un vienu no šāda veida iecerēm izdevies īstenot, viesojoties Rojā.

Džokers Lehtla palīdz uzvarēt arī Rodeo

Baltijas un Latvijas čempionāta otrā posma sacensības motokrosā, kas risinājās Balvu novada mototrasē Baltais briedis, lieliski startēja Rodeo braucēji, uzvarot komandu vērtējumā.

Petankas dāmām Latvijas bronza

Latvijas čempionāta petankā trijnieku komandām jeb tripletiem, turpinot veiksmīgo vasaras sezonu, bronzas medaļas izcīnījusi Ventspils komanda Trio.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1929. gads. Ziema. Apriņķa dzīve īsumā

Oviši. Nekārtības telefona satiksmē.

Miķeļtornis. Signālposteņa būve.

Dundaga. Nodegusi āboliņa kaudze.

Ēdole. Kuļot saspiesta galva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: