Šā gada jūnija beigās noslēdzās projekts “Eiropiešu Digitālo prasmju veicināšana (SEED)”, kuru realizēja Ventspils Digitālais centrs.

Projekta laikā tika izstrādāta un pilnveidota SEED programma, ar kuras palīdzību Ventspilī tika pārvaldīti 30 lielizmēra interaktīvie ekrāni, kas izvietoti pilsētas iedzīvotājiem ērti pieejamās vietās – bibliotēkās, autoostā, sporta centros u.c.

 

SEED projekts tika uzsākts 2012. gada janvārī un tajā piedalījās 12 partneri no septiņām Eiropas valstīm – Spānijas, Horvātijas, Latvijas, Kipras, Čehijas, Rumānijas un Bulgārijas. Latviju šajā projektā pārstāvēja Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Digitālais centrs”, uzrādot labus darba rezultātus un iegūstot privilēģijas pārstāvēt projektu, un līdz ar to arī Ventspils pilsētas vārdu, starptautiskās izstādēs un semināros.

 

Arī paši ventspilnieki ir iecienījuši un augstu novērtējuši SEED darbību un lielizmēra informatīvos ekrānus, ar kuru palīdzību ērtā un modernā veidā iedzīvotāji gūst aktuālo informāciju. Pašvaldības rīkotajā aptaujā ir minēts priekšlikums interaktīvos ekrānus izvietot arī vēl citās pilsētas vietās.

 

Interaktīvie ekrāni Ventspilī ir palīdzējuši pilnveidot modernu pilsētvidi, turklāt tas ir videi draudzīgāks veids informācijas izplatīšanai nekā klasiskās metodes, piemēram, papīra plakātu izvietošana vai skrejlapu izplatīšana. Ļoti iespējams, ka ar laiku informācijas izvietošana uz digitālām iekārtām kļūs par standarta praksi arī citās Latvijas pilsētās, bet ventspilnieki droši varēs lepoties – mēs šajā jomā bijām pirmie!

 

Vairāk informācijas var atrast SEED projekta mājaslapā www.seed-project.eu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: