12. jūlijā no plkst. 10:00 – 14:00 Jūras svētku laikā pirmo reizi notiks sacensības makšķerēšanā - „Vintrāfenes Kauss”, kurās piedalīties aicināti visi ventspilnieki un svētku viesi bez vecuma ierobežojuma.

Sacensības notiks unikālā vietā – Ventas kuģu piestātnē no Vecās ziemas ostas līdz Kapteiņa dienestam, kur šoreiz, par godu svētkiem, makšķerēt būs oficiāli atļauts.

Pēc divu stundu priekšsacīkstēm, publikas acu priekšā sāksies 5 veiksmīgāko copmaņu fināla cīņa par galveno balvu – makšķerēšanas laivu Amberlat 315 un veicināšanas balvām no citiem atbalstītājiem.

Vērtēts tiks nevis zivju svars vai trofejas izmērs, bet gan kopējais zivju skaits. Lai nepārvērstu makšķerēšanu par glītrakstīšanu, kopējā skaitā netiks ņemti vērā stagari jeb gočiņi. Katram dalībniekam tiks iedalīta 5 metru plata zona, vienlaikus atļauts izmantot tikai vienu pludiņmakšķeri vai gruntsmakšķeri ar ne vairāk kā diviem āķiem, taču sagatavoto rīku skaits nav ierobežots. Makšķerēšanas noteikumiem atbilstošus lomus dalībnieki varēs paturēt vai atlaist, galvenais – lai tiesneši paspētu zivi fiksēt sacensību protokolā.  

Laipni gaidīti arī skatītāji un līdzjutēji, un, kā jau Jūras svētkos pieņemts, aicinām it īpaši dalībniekus piedomāt arī par tematiskiem ietērpiem. Domājot par drošību, vēlams arī neaizmirst par glābšanas vestēm, it īpaši mazākajiem sacensību dalībniekiem. Paralēli sacensībām Ventspils makšķernieku kluba biedri interesentiem ierādīs mušiņmakšķerēšanas mākslu, bet līdzjutēju bērni varēs izmēģināt spēkus spiningu mešanā mērķī.

Pieteikties sacensībām var jau iepriekš līdz 11. jūlijam (ieskaitot) Ventspils makšķerēšanas veikalos (Pludiņš, Ieroči, DAD un Copes nams), kā arī sacensību norises vietā 12. jūlijā no plkst. 9:30 līdz 10:00. Pasākuma organizatori iesaka pieteikties savlaicīgi, jo dalībnieku skaits ir ierobežots.

Sacensības organizē Ventspils makšķernieku klubs ar Ventspils pilsētas pašvaldības un Ventspils Brīvostas pārvaldes atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: