Ar vairākiem ielīgošanas pasākumiem, saules pavadīšanu jūras krastā, kā arī muzikālu uzvedumu un zaļumballi Reņķa dārzā Ventspilī sagaidīti un aizvadīti Līgo svētki.

18. jūnijā Herberta Dorbes muzeja dārzā notika ielīgošanas pasākums „Jāņu māte sieru sēja”, kurā piedalījās arī dienas centra „Nāc līdzi!” bērni un jaunieši.

Apskati foto!

Savukārt 19. jūnijā Piejūras brīvdabas muzejā uz ielīgošanas pasākumu bija ieradušies Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš bērni, lai ar vainagu pīšanu, rotaļām un sadziedāšanos gatavotos Līgo svētkiem.

Apskati foto!

20. jūnijā teātra namā Jūras vārti virmoja trejdeviņu ziedu smarža, Saules dziesmu spēks, apdziedāšanās nešpetnība un Līgo dziesmu gaišā svētība.

Apskati foto ŠEIT un ŠEIT!

Arī Dzirnavu laukumā 21. jūnijā notika ielīgošanas pasākums, kurā vasaras saulgriežu burvību dejas soļos izdancoja deju kolektīvs „Liedags” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Strautuguns”. Visskaistākās Līgo dziesmas izdziedāja folkloras kopas „Laipa” un „Rotaļnieks” no Ventspils un kapela „Strops” no Saldus.

Apskati foto!

Protams, Vecpilsētas tirgus laukumā, kā katru gadu, notika īpašais Jāņu svētku tirgus.

Apskati foto!

Bet 23. jūnijā ikviens bija aicināts uz Reņķa dārzu, kur notika Līgo vakaram veltīts uzvedums “Lai sanākam kopā mēs līgot!”, bet vakara turpinājumā zaļumballi spēlēja grupa “Deficīts”.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: