Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Krievijas ķīmiskā rūpniecība atgriežas

Divas dienas Ventspilī notika biznesa konference, kuras laikā Latvijas un Krievijas uzņēmēji, analītiķi, finansisti un citi lietišķo aprindu pārstāvji diskutēja par Ventspils iespējām, transportējot ķīmiskās rūpniecības preces, kā arī runāja par citiem sadarbības veidiem.

Gaida namīpašnieces labvēlību

Namīpašums Pils ielā 39 – grausts, kuru par dzīvojamo māju grūti nosaukt, – atrodas iepretī Ventspils lepnumam, Livonijas ordeņa pilij, ko tūrisma sezonas laikā katru dienu apmeklē simtiem cilvēku. Lieki teikt, ka nepievilcīgā celtne bojā skatu, turklāt tajā joprojām dzīvo īrniece.

2.lpp. Viedoklis: „Nekas nav mūžīgs”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ikviens no mums atceras, ka baltmaizes batons, piemēram, 1979. gadā maksāja 22 kapeikas. Tikpat daudz baltmaizīte maksāja arī pēc gada, pēc diviem un pieciem. Jaunieši, kuri tolaik bija pavisam mazi vai nebija vēl dzimuši, protams, nevar tādas lietas ne zināt, ne arī atcerēties. Bet visi pārējie droši vien joprojām zina gan to, cik tolaik maksāja maize, cik pilnpiena bundža, cik šokolādes batoniņš un citi produkti. Tas tāpēc, ka veikalos izvēle nebija liela un visām precēm un produktiem cenas gadiem bija nemainīgas.»

3.lpp.

Pārņems padomju mantojumu Staldzenē

Šogad, kad apritējuši jau desmit gadi, kopš Aizsardzības ministrija pirmo reizi piedāvāja Ventspils pašvaldībai pārņemt nekustamo īpašumu Staldzenes ielā 61, piedāvājums saņemts un apstiprināts trešo reizi.

Studenti gatavojas saņemt diplomus

Sestdien Ventspils Augstskolu absolvēs 163 jaunie speciālisti valodniecībā, ekonomikā un pārvaldībā, kā arī inženierzinātnēs.

4.lpp.

VeA studēs mongoļi un tadžiki

Ventspils Augstskola (VeA) parakstījusi sadarbības līgumu ar Tadžikistānas un Mongolijas augstākās izglītības iestādēm.

Marsu nomaina Sirius

Šonedēļ darbu Ventspils ostā uzsācis jauns velkonis Sirius, kas ieradies no Amsterdamas. Jaunpienācēja priekšrocības jau paguvuši novērtēt Ventspils brīvostas pārvaldes loči un velkoņa komanda.

5.lpp. Veselības aprūpe. Rindas uz medicīnas aprūpi nerūk

Veselības aprūpei paredzētais valsts finansējums strauji sarūk, tādēļ ārstniecības iestādes ir spiestas vairāk ieviest maksas pakalpojumus. Neapmierināti ar esošo situāciju un garajām gaidīšanas rindām uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem ir gan iedzīvotāji, gan mediķi.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca informē

6.lpp. Sports. Pār šķēršļiem lēca par Demoras kausu

Pašmāju jātnieki un viesi no Lietuvas Reņķa dārzā piedalījās nu jau tradicionālajā Demoras kausa izcīņā konkurā, kas izcēlās ne tikai ar elegantiem startiem, bet arī krāšņu laukuma noformējumu.

Velkonis sāk ar otro vietu

Pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadījis virves vilkšanas klubs Velkonis, sacensībās Ozolniekos smagā cīņā piekāpjoties mājiniekiem Ozoliem, tomēr saglabājot optimismu par sezonas turpinājumu.

Tabulā punkts, vārtu guvumu nav

FK Ventspils futbolisti Latvijas Virslīgas čempionātā trešo maču pēc kārtas palikuši bez vārtu guvumiem, toties divām neveiksmēm beidzot sekoja neizšķirts, nedaudz uzlabojot omu.

7.lpp. Ventspilnieki juku laikos. Vietējās ziņas

Tārgales ielā kādu dienu sapulcējies lielāks bars ļaužu un pārsprieduši augstāko militāro un politisko stratēģiju. Starp tiem bijis arī Fricis Amatnieks no Tārgales ielas 22, kas pārējiem klausītājiem stāstījis jaunāko ziņu: iedzīvotājiem no Ventspils esot 9 stundu laikā jāizvācas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: