Valdība šodien nolēma piešķirt nodokļu atlaides uzņēmuma SIA "Baltic New Technologies" ieguldījumam - naftas - ķīmijas rūpnīcai BNT, ko par 420 miljoniem eiro iecerēts uzbūvēt Ventspilī.

Satiksmes ministrija skaidro, ka būvniecības izmaksas gadu laikā plānotas 420 miljonu eiro apmērā. 2014. un 2015. gadā plānoti projektēšanas un priekšizpētes darbi, bet būvniecības sākšanās iespējama 2016. gadā. Saskaņā ar plānotajiem aprēķiniem tiek pieņemts, ka pirmajā būvniecības gadā tiks ieguldīta viena trešdaļa no kopējām izmaksām.

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) valdības sēdē vēlējās uzzināt, vai uzņēmums spēs veikt investīcijas norādītajā apmērā, uz ko satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) atbildēja, ka Dombrovka bažām nav pamata, jo plānotā nodokļu atlaides piešķiršana uzņēmumam vēl ir jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju (EK). Par jautājuma saskaņošanu ar EK Satiksmes ministrija valdību vēl informēs.

Savukārt "Baltic New Technologies" pārstavis Oļegs Mihalevičs skaidroja, ka projektā plānotās investīcijas veiks ASV investors, kura apgrozījums pērn bijis ap 20 miljardiem ASV dolāru. Mihalevičs uzsvēra, ka par investora iespējām ieguldīt "Baltic New Technologies" nav jāšaubās.

Ministrijā uzsver, ka, balstoties uz pieredzi dažādos būvniecības projektos, tiek pieņemts, ka apmēram 6% no kopējām būvniecības izmaksām ir sociālā nodokļa iemaksa un iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Pēc projekta ieviešanas un darbības sākšanas pašvaldība nodokļu veidā (daļa iedzīvotāju ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodoklis) papildus saņemtu apmēram vienu miljonu eiro gadā, savukārt valsts (daļa iedzīvotāju ienākuma nodokļa, sociālā nodokļa maksājumi) būtu aptuveni 1,6 miljoni eiro gadā.

Uzņēmumam tiks piemērotas vairākas likumdošanā paredzētas atlaides. Satiksmes ministrijā skaidro, ka tādējādi, ja "Baltic New Technologies" veiks ieguldījumu 420 miljonu eiro, tiešo nodokļu atvieglojums var būt ne vairāk kā 91,9 miljoni eiro vai 21,88% no ieguldījuma summas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn "Baltic New Technologies" apgrozījums bija 16 000 eiro un peļņa - 3079 eiro. Uzņēmums izveidots 2010. gadā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: