Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas traumatoloģijas un ķirurģijas nodaļas jau šoruden kosmētiskā remonta rezultātā iegūs atsvaidzinātas un pilnveidotas telpas un palātas.

Konkursā par abu nodaļu remontu četru būvfirmu konkurencē uzvarēja SIA „Samrode”, kas iesniedza visizdevīgāko piedāvājumu. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Alīda Vāne un SIA „Samrode” valdes priekšsēdētājs Gatis Geidāns šonedēļ parakstīja līgumu par remontdarbu veikšanu. Plānots, ka būvdarbi sāksies jau nākamnedēļ.

 

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā ir vienīgā slimnīca ārpus Rīgas, kas ir pilnībā rekonstruēta gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Nesen uzsākts slimnīcas telpu atjaunošanas otrais aplis. Tas sākts ar reanimācijas nodaļas modernizāciju un šogad pienākusi kārta ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļu remontam, kur rekonstrukcija notika pirms vairāk nekā 10 gadiem.

 

Pamatā tas būs kosmētisks remonts, lai atsvaidzinātu telpas, taču būs arī atsevišķas funkcionālas izmaiņas, lai būtu ērtāk un labāk gan pacientiem, gan mediķiem. Nodaļās tiks nomainītas arī elektroinstalācijas un ventilācijas sistēmas, tiks uzstādīti jauni un mūsdienīgi apgaismes ķermeņi. Savukārt visas nodaļu un palātu labierīcības tiks pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Nodaļās tiks nomainītas arī visas gultas, jo esošās ir savu laiku nokalpojušas.

Parakstot remontdarbu līgumu, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Alīda Vāne būvniekiem atgādināja, ka darbs slimnīcā ir specifisks. Ir svarīgi darbu organizēt tā, lai pēc iespējas mazāk traucētu slimnīcas pacientu ārstēšanas procesu. Katrā nodaļā krāsojuma toņi būs atšķirīgi, būtiski, lai krāsojums nebūtu drūms, jo patīkama un gaiša vide veicina atveseļošanās procesu. «Esam pieraduši pie labas celtniecības darbu veikšanas kvalitātes un ceram, ka izremontētās telpas pacientus un personālu priecēs vismaz turpmākos desmit gadus,» sacīja Vāne, novēlot būvniekiem veiksmi darbā.

 

Būvfirma „Samrode” abās nodaļās remontus veiks paralēli. Visus darbus iecerēts pabeigt četru mēnešu laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: