28. maijā Ventspilī ieradās 184 dzelzceļnieki no 9 Eiropas Savienības valstīm. Vizīte plānota Eiropas Dzelzceļnieku asociācijas organizēto Eiropas dienu ietvaros, kas šogad no 26. līdz 31. maijam norit Latvijā.

Katru gadu Eiropas Dzelzceļnieku asociācija organizē Eiropas dienas kādā no dalībvalstīm, kurā pulcē kopā asociācijas biedrus. Šogad pasākumu Latvijā izvēlējies apmeklēt īpaši liels dalībnieku skaits – 184.

 

Ventspilī dzelzceļnieki tikās ar Ventspils pilsētas domes un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, pēc tam notika Ventspils pilsētas, ostas un Piejūras brīvdabas muzeja apskate. Viesiem Ventspili no dažādiem skatupunktiem rādīja gan ekskursiju kuģītis „Hercogs Jēkabs”, gan Mazbānītis.

 

Eiropas Dzelzceļnieku asociācija ir starptautiska nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir izvirzīt sadraudzības, kultūras, sociālās un zinātnes iniciatīvas, lai veidotu eiropeisku gaisotni Eiropas dzelzceļa uzņēmumu dažāda līmeņa darbinieku un Eiropā esošu starptautisku dzelzceļa organizāciju vidū. Asociācijai ir konsultatīvs statuss Eiropas Padomē un Apvienoto Nāciju Organizācijā.

 

Eiropas Dzelzceļnieku asociācijas Eiropas dienas Latvijā organizē asociācijas Latvijas sekcija.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: