17. maijā ar vērienīgu pasākumu Piedzīvojumu parkā tiks atklāta jaunā tūrisma sezona. Ja laika apstākļi ventspilniekus un pilsētas viesus lutinās arī rītdien, tad pasākums godam varēs attaisnot tā pavasarīgo nosaukumu Piknikojam ventiņos!.

Pasākumam gatavojas arī vairākas Ventspils uzņēmumu un pašvaldības iestāžu komandas. Plānots, ka uz dalībnieku skaita ziņā lielākās komandas startēs zem Ventspils pilsētas domes, Olimpiskā centra Ventspils un uzņēmuma Bucher Schoerling karoga.

 

Tūrisma sezonas atklāšanas priekšvakarā Ventas Balss apciemoja šo komandu pārstāvjus, lai uzzinātu, kā komandas gatavojas velobrauciena startam un vai ir parūpējušās par vienotām atpazīšanas zīmēm vai saukļiem.


 

Plānots, ka zem Olimpiskā centra Ventspils karoga startēs 35 pedāļu minēji. Uzņēmuma mārketinga menedžeris Raitis Roze parūpējies, lai komandai būtu vienādi un labi pamanāmi ietērpi – atstarojošās vestes. Kā jau sportiskai pilsētas struktūrvienībai pieklājas, starp darbiniekiem ir daudz tādu, kuri brīvajā laikā nodarbojas ar sportiskām aktivitātēm. “Viens iet uz TRX treniņiem, cits skrien, vēl kāds brauc ar riteni, bet no rītiem mums ir kopīga rītarosme darbā,” stāsta Raitis. “Citreiz vingrojam pusdienas laikā. Mūsu vidū ir profesionāļi, kuri zina, kā pareizi jāvingro.”

 

 

Komanda plāno startēt ātrākajā – A koridorā – un iecerēts pieveikt garo distanci, kas gan kilometrāžas ziņā nav pielīdzināms attālumiem, kādus sportisti pieveic velomaratonos, tāpēc cita kolēģe Baiba Muzikante smej: “Brauksim šo attālumu divreiz”. Komanda sola rīt no rīta pirms starta iesildīties Maratona kluba organizētajā koptreniņā un tad jau leks velosipēda sedlos. Uz jautājumu, vai komandai jau ir izdomāts sauklis, dalībnieki noslēpumaini atbild, ka to līdzjutēji uzzinās trasē. Komandā vēl notiek labākās saukļa versijas izkristalizēšanās. Velobraucienā komandas galvenais mērķis ir saliedēti startēt un šķērsot finiša taisni.

 

 

Arī Bucher Schoerling var lepoties ar sportiskām tradīcijām uzņēmumā. Uzņēmuma darbinieki startē gan Ventspils, gan citās pilsētās organizētos sporta pasākumos, gan arī rīko paši savus. Maija sākumā uzņēmuma komanda piedalījusies arī Stipro skrējienā, bet viens no uzņēmuma darbiniekiem nopietni gatavojas svētdien gaidāmajam Nordea maratonam, kas norisināsies galvaspilsētā. Regulāri uzņēmuma komanda piedalās arī Vienības braucienā, kas vasaras izskaņā ik gadu notiek Siguldā. Uzņēmuma darbinieki Māris Saulītis un Andris Rijnieks plāno piedalīties rītdienas braucienā un atklāt jauno tūrisma sezonu. “Vēl nezinām, cik liela rītdien būs mūsu komanda”.

 

 

Komandas dalībnieki ir labā fiziskajā formā. “Mēs katrs atsevišķi rūpējamies par sportisko formu, vakaros izbraucam ar riteni ap 20 km,” stāsta uzņēmuma darbinieks Andris Rijnieks. Andra kolēģis Māris Saulītis papildina: “Vakaros mēs abi ar Andri izbraucam tādā sportiskā režīmā. Vairāk gan gatavojamies uz Vienības braucienam, un šis būs tāds izklaides brauciens.” Uzņēmuma darbinieki pirms starta pulcēsies pie uzņēmuma, un plānots startēt visiem kopā. Neizpaliks arī vienots komandas noformējums.


 

Iespējams, Ventspils pilsētas domes komanda būs tā, kas sasniegs lielākās komandas rekordu. Vismaz iekšējā mērogā noteikti, jo rītdienas startam gatavojas divas reizes vairāk dalībnieku nekā velobraucienā startēja pērn – kopumā vairāk kā 80 cilvēku. Tā esot visu laiku lielākā komanda, kādā dominieki apvienojušies. Arī pilsētas domes darbinieki cenšas piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs. Tāpat kā Bucher Schoeling komanda arī pilsētas domes darbinieki maija sākumā pievarēja Stipro skrējienu, kad radās arī komandas sauklis “Kopā mēs esam spēks!”, kas komandu vienos arī rītdienas velobraucienā.

 

 

Par komandas vienojošo elementu kalpos arī zaļās krāsas krekliņi, uz kuriem attēlotais logo ietver trīs sporta veidus, kas starp dominiekiem ir populārākie – riteņbraukšana, nūjošana un skriešana. Izrādās, ka daži darbinieki uz darbu ar ciskudrilli dodas pat ziemas spelgonī. Linda Rudzroga stāsta, ka pasākumā piedalīsies kopā ar visu ģimeni, un velosipēds pirmo reizi izbraucienam šajā gadā ticis iejūgts jau mēnesi atpakaļ, kad parādījās pirmās siltās dienas, tāpēc īpaši šim pasākumam Lindai nav jāgatavojas. “Arī ikdienā braucu ar riteni. Ventspilī ir droši pārvietoties ar riteni, jo ir veloceliņi, kas ierīkoti līdz pat bērnudārzam,” stāsta Linda.

 

Ceturtais velobrauciens pa Ventspils ielām un vasaras tūrisma sezonas atklāšanai notiks Piedzīvojumu parkā sestdien, 17. maijā, pulcēšanās jau no 10 rītā.

 

Plkst. 11 bērnu īsā distance (1,7 km):

starts Piedzīvojumu parkā–Saules iela–Riņķa iela–

Ganību iela–Krustkalna iela–finišs Piedzīvojumu parkā

Plkst. 11 bērnu garā distance (2,1 km):

starts Piedzīvojumu parkā–Saules iela–Pionieru iela–

Ganību iela–Krustkalna iela–finišs Piedzīvojumu parkā

Plkst. 12 garā trase (8,7 km):

starts Piedzīvojumu parkā–Saules iela–Lielais prospekts–Kroņa iela–Loču iela–Kr.Valdemāra iela–Ostas iela–Prāmju iela–Kuldīgas iela–Ganību iela–Krustkalna iela–finišs Piedzīvojumu parkā

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: