Basketbola klubs "Ventspils" piektdien, 16. maijā, uzvarēja "VEF Rīga" ar rezultātu 81:59, finālsērijā līdz četrām uzvarām pārspēja sāncenšus ar 4-1 un pēc piecu gadu pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā.

Apskati foto!

Izcīnītais tituls kļuva par skaistāko dāvanu Ventspils kluba 20 gadu jubilejā. Sākot no 2000. gada, kurzemnieki uzvarējuši 9 no 15 Latvijas čempionātiem, šajā laikā izcīnot par trīs čempionu kausiem vairāk nekā pretinieki kopā.

2000. un 2001. gadā Ventspilij pirmos divus titulus nodrošināja galvenais treneris Armands Krauliņš. Nākamajās piecās sezonās uzvaru stafeti pārņēma Kārlis Muižnieks, bet 2009. gadā astoto kausu pilsētai sagādāja Agris Galvanovskis. Līdz devītajam panākumam nācās gaidīt piecus gadus, taču 16. maija vakarā gaidīšana bija galā. 3000 skatītāju skaļi atbalstīti, ventspilnieki panāca savu.

Pirmie vadībā izvirzījās VEF spēlētāji, taču pirmajās septiņās minūtēs punktus viesu labā guva tikai Kristaps Janičenoks. Divi trīspunktnieki un tāls divpunktu metiens nespēja kompensēt daudzveidīgāko Ventspils uzbrukumu un mājinieku sišanos groza apakšā. Roberta Štelmahera vīri panāca piecu punktu pārsvaru – 13:8, bet ceturtdaļas beigās viņiem izdevās otrais 6:0 izrāviens. Pa vidu Kuksiks no nepiesegtā labā stūra iemeta trešo tālmetienu. Brīdi vēlāk rīdzinieki zaudēja bumbu un Timma trieca bumbu grozā no augšas, bet Kuksiks kavējuma laikā piezemējās tik neveiksmīgi, ka bija spiests atstāt laukumu. Ceturtdaļas beigās astoņu punktu pārsvars Ventspilij – 19:11.

VEF pirmie un ceturtie numuri savus rēķinus atklāja otrajā ceturtdaļā. Rīdzinieku aizsargiem izdevās vairāki sekmīgi reidi soda laukumā, vienreiz atzīmējās Robinsons un starpība saruka līdz sešiem punktiem – 28:22. Akseļa Vairoga pustālais metiens un Viljamsa trāpījums no perimetra pārtrauca viesu pakaļdzīšanos. Pēc asumiem tehniskās piezīmes saņēma Timma un Brauns, bet spēli turpināja kontrolēt Ventspils. Lai gan mājinieku centrs Ronalds Zaķis uzbrukumu noslēgumos nebija uzdevuma augstumos, rīdzinieki atlikušajās puslaika minūtēs netika tuvāk par 10 punktiem. Pārtraukumā ejot, plus vienpadsmit Ventspilij – 39:28.

Ventspils pārsvars cīņā zem groziem (23-17) un pārākums divpunktu metienu realizācijā (12/19 pret 7/23), kā arī nopietnais Kuksika savainojums rīdziniekiem neko labu nesolīja. Svarīgā snaipera izkrišana no rotācijas beidzās ar to, ka perimetrā ilgu laiku spēja atzīmēties tikai Gatis Jahovičs. Soda laukumā Robinsons turpināja censties, taču saskārās ar pieaugošu Ventspils pārspēku un tas atspoguļojās arī rezultātā. Trešās ceturtdaļas beigās kurzemnieku pārsvars pieauga līdz divdesmit punktiem – 62:42.

Pēdējās desmit minūtēs brīnumi nenotika un Ventspils droši virzījās pretī svarīgākajai uzvarai sezonā. Pēdējo minūti visa zāle sagaidīja, stāvot kājās un ar ovācijām sveicot komandu.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: