„Ventspils reisā” turpinās autobusu parka atjaunošana. 2014. gadā plānots iegādāties 3 jaunus autobusus un viens no tiem jau šodien, 14. maijā, tiek nodots pasažieru rīcībā. Tie ir jaunākā izlaiduma mazas ietilpības zemās grīdas pilsētas maršrutu autobusi.

Jaunie autobusi ir aprīkoti ar EURO 6 dīzeļdzinējiem, kas ir gan videi draudzīgāki, jo izplūdes gāzēs kaitīgo daļiņu daudzums samazināts līdz minimumam, gan nodrošina komfortablāku pārvietošanos, samazinot trokšņu līmeni un vibrāciju salonā. Tā kā autobusa apdarē izmantots ciets un gluds apdares materiāls, apšuvumā neuzkrāsies putekļi, tādējādi atvieglojot braukšanu pasažieriem, kas slimo ar alerģiskām slimībām un astmu.

 

Rūpējoties par pasažieru ērtībām un to, lai atvieglotu autobusa vadītāja darbu, autobusa salons nosacīti sadalīts sektoros. Ja tiks nospiesta izkāpšanas poga autobusa aizmugurējā daļā, autobusa vadītājs saņems ziņu, ka nepieciešams atvērt aizmugurējās durvis.

 

Vēl šajā gadā plānots, ka pārvadājumus uzsāks palielinātas ietilpības starppilsētu maršrutu autobuss ar 69 sēdvietām, kā arī otrajā pusgadā paredzēts slēgt līgumu par jaunu, dažādas ietilpības pilsētas un starppilsētu autobusu iegādi 2015. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: