Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Latviešu valoda palīdz saprasties

Divas, reizēm pat trīs reizes nedēļā pēc darba dienas aptuveni 60 pieaugušu ventspilnieku sēžas solos, lai pilnveidotu vai apgūtu latviešu valodu.

Kūku cepējas gūst atzinību

Konkursā Saldā siera torte, kas pagājušajā sestdienā notika Skrundas pilsētas svētkos, piedalījās 12 tortu cepējas no 8 novadiem, tostarp arī no Ventspils pilsētas un novada.

 

2.lpp. Viedoklis: „Prasme saskatīt”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Undīne Šulca

«Kas ir talants? Kādā citātā teikts, ka talants ir «prasme saskatīt to, ko nesaskata citi, sadzirdēt to, ko nesadzird citi, saprast to, ko nesaprot citi». Tikai daļēji varu tam piekrist. Jaunu velosipēdu neizgudrosi. Arī operas dīva Inese Galante sarunā atklāja, ka talantīgs ir tas, kurš prot pielietot fantāziju un ikkatrā lietā vai rīcībā pievienot šķipsniņu personības.»

 

3.lpp.

Uzlabos Ventspils sporta bāzes

Olimpiskā centra Ventspils sporta bāzes šogad piedzīvos ievērojamus uzlabojumus. Vienlaicīgi tiek plānota arī jaunu sporta veidu attīstība.

Liek risināt citu problēmas

Ierodoties vizītē Ventspilī, Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti uzzināja atšķirīgu viedokli par dalību Eiropas Savienībā, turklāt tas daudzējādā ziņā disonē ar oficiālo Rīgas viedokli.

 

4.lpp. Politika. Arī mūsu pedagogi piedalījās piketā Rīgā

Premjeres runa pedagogus, kas no visas Latvijas sabrauca Rīgā, lai pievērstu valdības uzmanību izglītības sistēmas problēmām, nokaitina un mudina rosīties streikam. Savukārt no izglītības ministres pedagogi gaidīja lielāku konkrētību, ko diemžēl nesaņēma. Arī ventspilnieki gatavi nopietnākiem protestiem.

 

5.lpp.

Donna Bella – izgatavota Francijā

«Neticami, ka tas viss noticis ar mani,» saka Solvita Zarupska, kura izmantojusi Eiropas Savienības mūžizglītības programmas sniegto iespēju piedalīties Grundtvig darbnīcās – konkrēti no 21. aprīļa līdz 2. maijam leļļu un ēnu teātrī Cie Les Mille et une Vies Francijā.

 

6.lpp.

Spara basketbolistiem tituls un medaļas

Dažādās Latvijas pilsētās tiek izspēlēti Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīri, kuros pie godalgām tikušas arī sporta skolas Spars komandas, bet pagaidām vienīgo čempionu titulu sarūpējuši U-13 vecuma grupas zēni.

Motobraucējiem lietus un dubļu pārbaudījumi

Kārtīgus apgriezienus uzņēmusi jaunā motokrosa sezona, un Rodeo pārstāvjiem sacensības seko cita citai. Ar tādu pašu regularitāti izdodas tikt arī pie vietām uz goda pjedestāla.

 

7.lpp. Intervija. Ar vienu šlipsi ir par maz

Nesen pilsētā viesojās šarmantā operas dīva INESE GALANTE, lai izvērtētu muzikālos kurzemniekus un noteiktu konkursa finālistus. Dienas izskaņā māksliniece atklāja, kādēļ jaunos māksliniekus tik ļoti vilina skatuve un starmeši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: