9. maija pēcpusdienā Livonijas ordeņa pilī uz svinīgu pieņemšanu pulcējās starptautiskās mīnu meklēšanas operācijas Open Spirit 2014 dalībnieki. Viņus sveica arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš savā runā uzsvēra, ka Latvijas galvenais drošības garants ir saliedēta sabiedrība un augstākā vērtība ir Latvijas Republikas neatkarība.

Pilsētas mērs ir pārliecināts, ka valsts drošība nav mērāma tādās vienībās kā karakuģu, zemūdeņu vai karavīru skaits, tāpēc pirmais tosts tika pacelts par to, lai visas tautas dzīvotu mierā un saticībā. Lembergs vērsa uzmanību arī uz faktu, ka Latvija vēsturiski sarežģītos brīžos ir bijusi viena un savulaik, kad Latvija bija viens pret vienu ar Krieviju, citas valstis palīdzīgu roku nepiedāvāja, jo tobrīd citu valstu intereses nepārklājās ar Latvijas interesēm un Latvija tika ziedota citu interešu vārdā.

Pēc svinīgās Ventspils pašvaldības vadītāja uzrunas visu kuģu komandām pilsētas mērs pasniedza suvenīrus – pilsētas ģerboni un grāmatu par Ventspils ostas vēsturi. Pasākumā piedalījās un uzrunas teica arī Francijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti un Beļģijas Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā V.E. Franks Arnautss.

 

Ventas Balss jau ziņoja, ka 9. maija rītā Ostas ielas promenādē piestājuši mīnu meklēšanas operācijas Open Spirit 2014 dalībnieki – karakuģi, kurus varēs apskatīt 10. un 11. maijā no plkst. 13.00 līdz 16.00, jo tie tiks atvērti apskatei ikvienam interesentam.

Operācijā piedalīsies 26 karakuģi no NATO un ES valstīm. Mācībās Open Spirit 2014 piedalīsies ASV, Vācijas, Francijas, Dānijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Beļģijas, Somijas, Polijas, Nīderlandes, Kanādas un Portugāles pretmīnu cīņas vienības. Dalībai mācībās uzaicināti arī Ķīnas Tautas Republikas novērotāji.

Apskati foto!

 

Ventspils pilsētas mēra svinīgā uzruna un tosts:

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: