Ventspils novada sieviešu biedrība "Spārni" aicina 16. maijā plkst. 17.30 Amatu mājā uz rokdarbnieču darbu izstādi, kurā paredzēta tikšanās ar daiļamatmeistarēm Inu Valteri un Zinaidu Rozenfeldi.

Rokdarbniecēm noslēdzies aktīvs un ražens pirmais apmācību cikls projektā "Rokdarbu varavīksne Ventspils novadā", ko "Spārni" īstenoja, pateicoties Ināras un Borisa Teterevu fonda atbalstam.

"Spārnu" pārstāve Astrīda Kinne: "Esam mācījušās latviešu etnogrāfiskos rakstus izadīt cimdos. Čakli strādājot, ir tapuši adīti, pirkstaini un tamborēti cimdi, krāšņi lakati, kā arī apgūta prasme darināt skaistas rotaļlietas bērniem. Divas reizes ceļu uz Ventspili mērojušas dāmas no Užavas, Jūrkalnes Tārgales, Vārves, Ugāles Piltenes. Trīs rokdarbnieces ir ceļā uz Amata meistara nosaukuma iegūšanu. Izstādē būs iespēja ielūkoties viņu darba mapēs un uzzināt, kādiem darbiņiem jātop un cik daudz adījumu paraudziņiem jābūt, lai iegūtu godpilno meistara vārdu. Ar šo izstādi vēlamies apliecināt un uzskatāmi parādīt to, ka rokdarbu attīstība nav apstājusies, bet pilnveidojas saskaņā ar bagāto tradicionālo kultūras mantojumu un šodienas kultūras izpratnes mainīgām vērtībām."

 

Ieeja bez maksas. Izstāde būs apskatāma līdz 31. maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: