Iekšlietu ministrija (IeM) panākusi vienošanos ar Aizsardzības ministriju (AM) par tās īpašumā esošās ēkas Ostas ielā 33, nodošanu IeM īpašumā.

 Šajā ēkā plānots izvietot Valsts policijas (VP) Ventspils iecirkni un Valsts robežsardzes (VRS) Ventspils pārvaldi.

Lai arī sākotnēji IeM plānoja Ventspils iecirkni izvietot VRS Ventspils pārvaldes pārvaldījumā esošajās telpās Talsu ielā 112, tomēr ēka Ostas ielā 33 ir ģeogrāfiski daudz izdevīgākā vietā, jo atrodas pilsētas centrā, un līdz ar to būs iedzīvotājiem daudz ērtāk sasniedzama. Turklāt ēka Ostas ielā 33 ir daudz ātrākā laika posmā piemērojama VP vajadzībām. Šo iemeslu dēļ IeM pieņēma lēmumu atteikties no sākotnējiem plāniem, aģentūru LETA informēja IeM preses pārstāve Gunta Skrebele.

"Iekšlietu ministrijas un dienestu budžeta lielāko daļu veido atalgojums, tāpēc mūsu vienīgā iespēja, kā samazināt izdevumus, nesamazinot algas, ir samazināt administratīvās izmaksas dienestos, īpaši tās, kas saistītas ar telpu nomu un uzturēšanu. Valsts policijas Ventspils iecirknim un Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldei pārceļoties uz jaunajām telpām, tiks samazināti administratīvie izdevumi un darbinieki tiks nodrošināti ar darbam daudz piemērotākām telpām nekā šobrīd," norāda iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Jau ziņots, ka VP Ventspils iecirknis patlaban strādā no pašvaldības nomātās telpās, kas ir nolietotas un darba apstākļiem nepiemērotas, turklāt šo telpu nomas līgums beidzas šā gada nogalē. Savukārt pēc VRS veiktajām strukturālajām reformām VRS Ventspils pārvaldei vairs nav nepieciešamas tik plašas telpas, līdz ar to pieņemts lēmums abus dienestus Ventspilī izmitināt vienā ēkā.

Savukārt IeM radās iespēja iegūt savā īpašumā ēku Ostas ielā 33 pēc AM veiktās Nacionālo bruņoto spēku optimizācijas.

Patlaban AM gatavo Ministru kabineta lēmumu par ēkas īpašumtiesību nodošanu IeM. Vienlaikus, lai nekavētu VP Ventspils iecirkņa pārcelšanos uz darbam piemērotākām telpām, IeM jau veic visus nepieciešamos priekšdarbus. Plānots, ka VP Ventspils iecirkņa pārcelšanās uz jaunajām telpām tiks pabeigta 2011.gada aprīlī.

Savukārt robežsardzei paredzētā ēkas daļa patlaban nav piemērota VRS vajadzībām, jo iepriekš tur atradās kazarmas, noliktavas un tehniskās telpas, tāpēc tiks veikti nepieciešamie remontdarbi un pārbūves darbi. VRS Ventspils pārvaldes pārcelšanās uz Ostas ielu 33 ir plānota līdz nākamā gada oktobrim.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: