Svētdien, 13. aprīlī, Kuldīgā pie Ventas rumbas pulcējās 28 dabas draugi, lai piedalītos auto ekspedīcijā Bāku medības Lēkājošo vimbu paradīzē. Pulcēšanās vietā piecus metrus no milzīgā ūdenskrituma varēja vērot, kā vimbas vairākkārt mēģina lidot pāri teju divmetrīgam ūdenskritumam.

Pavasaros pie ūdenskritumiem vērojama pārsteidzoša dabas parādība, kad zivis nārstojot ūdenskritumu mēģina pārvarēt, lecot pa gaisu. Lai radītu savus pēcnācējus, vimbām ir raksturīgi no jūras peldēt pret straumi uz mazam upītēm, kur tās savulaik piedzimušas. Šogad pavasaris ir iestājies mēnesi agrāk, un lidojošās vimbas Kuldīgā manītas jau marta beigās. Ekspedīcijas dalībnieki minūtes laikā saskaitīja vairāk kā simts lidojošās zivis, taču patiesībā to ir vēl vairāk. Vairums ekspedīcijas dalībnieku atklāja, ka lidojošās zivis redz pirmo reizi mūžā.

 

Noslēgumā, pulcējoties pie Papes bākas, ekspedīcijas dalībnieki atzina, ka ir pārsteigti, ka tik daudz nepazīstami cilvēki kopīga mērķa iedvesmoti var tik ātri iepazīties un labi pavadīt laiku. Ekspedīcijas gaitā dabas draugi apceļoja arī Užavas, Akmeņraga bākas, kurās bija iespēja uzkāpt un vērot spēcīgos viļņus jūrā, kas atgādināja Atlantijas okeāna spēku un pārliecināja, ka Kurzemes piekrastē iespējams nodarboties arī ar sērfošanu. Liepājas bāku bija iespēja apskatīt no attāluma, jo tā atrodas nožogotā privātā teritorijā.

 

Biedrība Dabas Draugi ir apņēmusies katru mēnesī atklāt sabiedrībai, cik viegli ir brīvdienās draugu lokā aktīvi atpūsties Latvijas dabā. Vairāk informācijas mājas lapā www.dabasdraugi.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: