Biedrība Dabas Draugi svētdien, 13. aprīlī, aicina aktīvi atpūsties un atklāt Latviju no jauna Bāku medībās Lēkājošo vimbu paradīzē.

Dabas Draugi iecerējuši apceļot skaistākās Kurzemes bākas, atklāt vienu no vispārsteidzošākajām dabas parādībām pavasarī un savām acīm vērot, kā vimbas pauž savu dabas mīlestību, lecot pāri milzīgam ūdenskritumam Kuldīgā. Satikšanās plkst. 12 Kuldīgā pie Ventas rumbas, bet noslēgums saulrieta laikā pie jūras Papē.

 

Pavasaros pie ūdenskrituma vērojama pārsteidzoša dabas parādība, kad zivis nārstojot ūdenskritumu mēģina pārvarēt, lecot pa gaisu. Vimbām ir raksturīgi, ka viņas no jūras cenšas peldēt pret straumi uz mazām upītēm, kur tās savulaik piedzimušas, lai radītu savus pēcnācējus. Pa ceļam ir jāpārvar dažādi šķēršļi. Ventas rumba ir 249 metrus plata un ir atzīta par platāko dabisko ūdenskritumu Eiropā. Šogad pavasaris ir iestājies mēnesi agrāk, gājputni ierodas agrāk un vimbas Kuldīgā manītas jau marta beigās.

 

Piedalīties pasākumā aicināts ikviens, kas sirdī jūt dabas mīlestību. Ekspedīcijā dalības maksas nav, jo biedrība Dabas Draugi vēlas padarīt aktīvo atpūtu dabā viegli pieejamu visiem Latvijas iedzīvotājiem. Grupas lielums ir 25 dabas draugi, un biedrība aicina interesentus pieteikties līdz 10. aprīlim, rakstot e-pastu uz Arvis.Ozolins@gmail.com

 

Vairāk informācijas iespējams uzzināt mājas lapā dabasdraugi.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: