Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Muzejs gaida pavārnīcas

Ventspils muzejs šogad plāno izveidot jaunu krājuma izstādi, kurai dots pagaidu nosaukums Virtuve. Tai interesantus virtuves piederumus aicināts nodot ikviens Ventspils un novada iedzīvotājs.

Atjaunos stārķu ligzdošanas vietas

Atlidojuši stārķi, dažas – vislabāk saglabājušās – ligzdas jau aizņemtas. Taču ir arī tādas, kuras jābūvē, kā saka, no nulles. Vietās, kur to atjaunošana stārķiem pašiem varētu nebūt pa spēkam, talkā nāks cilvēki. Ventspils pašvaldība nolēmusi atjaunot trīs vēja nopostītās stārķu ligzdu vietas.

2.lpp. Viedoklis: „Zābaki”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Neraudi, ka tev nav zābaku, paskaties uz bezkājaino, teic tadžiku sakāmvārds. Zābaks kā tēls daudzu tautu valodās tiek pieminēts dzīves gudros teicienos un sakāmvārdos, nevienam pasaulē nav vajadzības sīkāk paskaidrot, kas ir zābaks, kur tos lieto, kā tos lieto, kas notiek, ja zābakus nēsā nepiemērotos apstākļos. Nav vajadzības zābakus slēpt tālākos skapja plauktos, lai tos nedabūtu bērni. Nav nozīmes atgādināt, ka zābaki nav ēdami, bet kājās velkami.»

3.lpp.

Pludmali sāk gatavot sezonai

Vasaras sezonai sāk gatavot pludmali – remontē un no smiltīm atbrīvo aprīkojumu un rotaļu ierīces.

Mazāks nodoklis vasaras strādniekiem

Beidzot vasarā nodarbinātajiem laukstrādniekiem būs iespēja maksāt samazinātu ienākuma nodokļa likmi. To atzinīgi novērtē arī Ventspils novada zemnieki. Darbaspēka nodoklis sanāks teju uz pusi mazāks, būs vieglāka papīru kārtošana.

Promenādē pietauvojies poļu burinieks

Otrdien Ostas ielas promenādē iepretim Livonijas ordeņa pilij pietauvojies poļu burinieks Zawisza Czarny. Kuģis reiz apbraucis apkārt pasaulei un vairākkārt piedalījies starptautiskajās burāšanas sacensībās. Burinieks viesojās Ventspilī arī pagājušā vasarā.

Atskaitās bīstamie uzņēmumi

Viens no astoņiem potenciāli bīstamajiem Ventspils uzņēmumiem – SIA «Ventspils nafta» termināls – organizējis Drošības pārskata sabiedrisko apspriešanu. Diemžēl ventspilnieki nebija pārāk ieinteresēti šajā pasākumā.

4.lpp.

Svarīgi katru saprast un pagūt pierakstīt

Vakar bija 1. aprīlis – neformālā joku un smieklu diena. Ventas Balss arī nolēma savu ikdienu daudzveidot un aicināja vienu no aktīvākajiem rubrikas Hallo, «Ventas Balss» klausās! zvanītājiem Edgaru Jurbergu uzklausīt mūsu lasītājus.

Konfektes, baloni un datorpele folijā

Skolas solā pūkainā mājas halātiņā – tas ir tikai viens no veidiem, kā ventspilnieki šogad iezīmēja 1. aprīli, kas jau ierasti ir joku jeb smieklu diena.


5.lpp. Veselības aprūpe. Aizdod sevi dzimtajai pilsētai.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova devusies dekrēta atvaļinājumā. Viņas pienākumus šajā laikā pildīs bijusī ventspilniece Alīda Vāne, kura smej, ka uz laiku sevi aizdos dzimtajai pilsētai. Pasaulslavenās operdziedātājas Alīdas Vānes radiniece slimnīcas vadītājas pienākumus sāka pildīt vakar.

Slimnīcā var pārbaudīt elpošanas problēmas

Ir pienācis pavasaris, kad daļai iedzīvotāju saasinās elpošanas problēmas. Elpas trūkuma iemeslus iedzīvotājiem ir iespēja noteikt Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Bronhiālās astmas kabinetā.


6.lpp. Intevija. Aizsardzība nav kampaņa, bet darbs

Zemessardzē papildu spēki ir vajadzīgi, tādēļ tā ir atvērta interesantiem. Tomēr svarīgi, lai par motivāciju iestāties nekļūtu šobrīd valdošā baiļu gaisotne, kurai, pēc Zemessardzes 46. kājnieku bataljona komandiera pulkvežleitnanta Edgara Einika domām, nav pamata. Viņa komandā tiek gaidīti mērķtiecīgi patrioti, visdažādāko nozaru pārstāvji, kas dažkārt nedēļas nogalēs gatavi ziedot savu brīvo laiku.

7.lpp.

Uz Ventspili pošas 145 hokeja dāmas

Septiņas dienas Olimpiskā centra Ventspils ledus hallē nūjas krustos sešas dāmu hokeja izlases ar kopumā 145 daiļā dzimuma spēlētājām sastāvā. Turnīra atklāšanas pasākums paredzēts svētdienas vakarā.

Senioriem medaļas Eiropas čempionātā

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā aizvadīts Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās senioriem, kurā pie medaļām tikuši vairāki Latvijas sportisti, tajā skaitā arī ventspilnieki.

Ventspilnieki juku laikos.1942. Joprojām kāškrusts pār Ventspili

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: