Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mencas rada zaudējumus zvejniekiem

Pieprasījums pēc mencām Eiropas tirgū pēdējā laikā ievērojami krities, savukārt Baltijas mencu resursi ir ļoti novājināti. Visvairāk šīs negatīvās tendences izjūt tās zvejnieku kompānijas, kurām pārsvarā ir mencu nozvejas kvotas.

Jaunieši terorizē autobusa šoferi

Nekaunīgu, pat šokējošu uzbrukumu satiksmes autobusam Ventspils novada teritorijā veikuši četri jaunieši, kas agrāk jau ir tiesāti.

2.lpp. Viedoklis: „Vakuums”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ik pa laikam Ventas Balss žurnālistiem iznāk kļūt par starpniekiem starp medicīnas iestādēm, ārstiem un viņu pacientiem, risinot dažādus neskaidrus jautājumus. Nav liela atšķirība, vai pacients ir ārstējies Ventspilī, Rīgā vai kādā citā Latvijas pilsētā, vakuums komunikācijā pastāv it visur.»

3.lpp.

Jauns pavērsiens Anniņas krimināllietā

Lai arī kopš traģēdijas, kad divus gadus vecā Anna Magnovska mira Ventspils slimnīcā (tagadējā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā), pagājuši jau septiņi gadi, tiesas process turpinās. Šī gada 11. martā krimināllieta apelācijas kārtībā izskatīta Zemgales apgabaltiesā.

Par ārstēšanos atdod visu pensiju

Kāds novada iedzīvotājs par ārstēšanos Liepājas un Ventspils slimnīcās atdevis visu savu pensiju. Sociālā palīdzība viņam atteikta.

4.lpp. Vide. Amariļļi zied uz nebēdu

Balto ķieģeļu ēka Lielā prospekta un Meža ielas krustojumā dažas nedēļas gadā kļūst pavisam īpaša – tad, kad otrajā stāvā uz palodzes uzzied Dzidras Heniņas amariļļi. Šogad tie zied nebijuši krāšņi – dažs sīpols izdzinis pat trīs ziedkātus vienlaikus, uz katra atverot pa piecām sešām koši sarkanām ziedu taurēm.

Vienā vietā paņem, citā – atdod

Ventspils pašvaldības uzdevumā noticis kārtējais pētījumus, kurā novērtētas jūras krasta izmaiņas kopš iepriekšējā pētījuma 2011. gadā. Abos gadījumos darbu veicis LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes pasniedzējs Dr. geol. Jānis Lapinskis.

5.-6.lpp. TV programma

7.lpp.

Rio no šodienas ripos asaras

Šodien Latvijas kinoteātros, tai skaitā arī Ventspilī – kinoteātrī Rio –, sāk rādīt uz patiesiem notikumiem balstītu lietuviešu filmu Ekskursante. To skatoties, esot raudājusi ne vien lietuviešu, bet arī krievu publika. Visticamāk, arī ventspilnieki nebūs izņēmums.

Lai katrā māja valda svētku gars!

Paša gatavota maltīte allaž iet pie dūšas, jo tajā ielikta milzu mīlestība un labo domu spēks. Pēc Gāliņciema bibliotēkā aizvadītā kūku pasākuma jeb Kūkotavas vairāki Ventas Balss lasītāji izrādīja interesi uzzināt saimnieču receptes, lai arī savā virtuvē uzburtu gardos izstrādājumus.

8.lpp. Sports. Senioru turnīrā triumfē Tārgale

Ar Tārgales basketbolistu uzvaru noslēdzies Ventspils novada senioru turnīrs basketbolā, kurā kopumā spēkiem mērojās četras komandas.

Rodeo tēmē uz devīto čempiona titulu

Nemaz tik daudz laika nav atlicis līdz jaunās motokrosa sezonas sākumam Latvijā. Šogad īpaši aktīvi un mērķtiecīgi gaidāmajai sezonai gatavojas mūsu motoklubs Rodeo, kas pēc ne pārāk veiksmīgās pagājušās sezonas ir atkal gatavs cīņām par valsts čempionāta augstākā kaluma godalgām.

Nacionālajā līgā fināla atkārtojums

Pagājis gads un mainījusies līga, taču finālisti palikuši tie paši. Tāpat kā pērn Latvijas volejbola 1. līgas finālā, arī šogad līmeni augstākajā – Nacionālās līgas čempionātā – par čempiones titulu spēkiem mērosies VK Ventspils un Aizputes vienības.

9.lpp. Darbs un nauda. Kā turpmāk būt būvniecības nozarei

Vāji projekti, nepieredzējuši būvuzraugi, nekvalificēti celtnieki, nesakārtotas attiecības starp galveno darbuzņēmēju un apakšuzņēmējiem, zema darba kvalitāte – šo problēmu ķēdi, kas pārņēmusi celtniecības nozari, var pārraut tikai kardinālas pārmaiņas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: