Kā ierasts arī šogad, tuvojoties siltākam laikam, vasarai un pludmales sezonai, p/i Komunālā pārvalde organizē Ventspils pludmales sakārtošanas un labiekārtošanas darbus.

Pludmales labiekārtošanas darbos ietilpst 7 koka celiņu uzstādīšana pāri kāpu zonai, informācijas zīmju, atkritumu urnu, soliņu, pludmales dušu uzstādīšana, pārģērbšanās kabīņu labošana, dažādi krāsošanas darbi, uzstādīto rotaļu iekārtu labošana, smilšu līdzināšana, kā arī smiltīs iepūstā inventāra atrakšana. Tāpat nepieciešamā aprīkojuma uzstādīšanu sāk veikt glābšanas dienests.

 

Noslēdzoties vasaras sezonai, lielākā daļa pludmales inventāra tiek ieziemots, lai rudenī un ziemā pilsētā mainīgo laika apstākļu – sniega, sala un lielā vēja, dēļ tas netiktu ieskalots jūrā vai bojāts. Taču, kad laika prognozes sāk vēstīt, ka siltais laiks vairs nav aiz kalniem, ir īstais brīdis pludmali sagatavot jaunajai vasaras sezonai un Zilā karoga pacelšanai. Ventspils pilsētas peldvieta Zilā karoga ekosertifikācijai izvirzīta jau 16. gadu pēc kārtas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: