Piektdien Vakara vidusskolā sadarbībā ar Latvijas Universitātes mācībspēkiem un Pedagoģijas doktora programmas doktorantiem notiks metodiskais seminārs „Zinātne praksei: skolotāja kompetences ilgtspējīgai sabiedrībai”.

Tajā plāno piedalīties 12 LU mācībspēki un studenti, un 20 vakara vidusskolas pedagogi. Seminārā paredzēti LU mācībspēku un doktorantu zinātniskie lasījumi un praktiska nodarbība par plāšsaziņas līdzekļu lomu skolā.

Vakara vidusskolas sadarbība ar LU Pedagoģijas, Psiholoģijas un Mākslas fakultāti ir devusi iespēju piedāvāt skolotājiem alternatīvu veidu savai tālkizglītībai un profesionālajai pilnveidei. Semināru atklās Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Zane Matesoviča un Ventspils vakara vidussklas direktore Ija Lasmane. Par skolotāju profesionālajām, psiholoģiskajām un valodu kompetencēm stāstīs LU profesore dr.paed. Rudīte Andersone, profesore dr.psych. Lūcija Rutka un doktorante Elīna Rihtere-Zunte. Praktisko nodarbību „Skolotāja mediju kompetence: mīts vai realitāte” vadīs doktorante Liene Valdmane.

Sadarbībā ar Ventspils Augstskolas mācību prorektora padomnieci attīstības jautājumos Ilzi Buņķi pēc semināra viesiem no Latvijas Universitātes ir plānota tikšanās ar Ventspils Augstskolas vadību – rektori, dr.phys. Gitu Rēvaldi un mācību prorektoru Ph.D Kārli Krēsliņu. Sarunas tēma būs par Ventspils Augstskolas piedāvājumu un izaicinājumiem nākotnes attīstībai.

Ilgtspējīga attīstība ir attīstība, kas nodrošina mūsdienu paaudzes vajadzības, neradot grūtības nākamām paaudzēm nodrošināt savas vajadzības. Tieši pedagogi ir tie, kas ir atbildīgi par tām prasmēm un kompetencēm, kas nepieciešamas konkurētspējīgam 21. gadsimta sabiedrības loceklim. Meklējot atbildi uz jautājumu, vai šodienas attīstības procesi dos pozitīvus rezultātus ilgtermiņā un vai Latvijas pašreizējā situācija ir tāda, ka mēs varam cerēt uz labāku dzīves iespēju nodrošināšanu ilgākā laika periodā katram iedzīvotājam un nākamajām paaudzēm, LU mācībspēki un pedagoģijas doktoranti piedāvās Ventspils vakara vidusskolas skolotājiem savu redzējumu par skolotāja kompetencēm ilgtspējīgas sabiedrības audzināšanā.

Dienas noslēgumā viesi apmeklēs Pārventas bibliotēku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: