Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ar zvanu skaņām savaldzina žūriju

Centra sākumskolas zvanu ansamblis, kas darbojas tikai nepilnu pusgadu, savā pirmajā konkursā Rīgā apliecinājis, ka ir pats talantīgākais un spožākais starp Latvijas izglītības iestāžu instrumentālajiem ansambļiem.

Liek uzpucēt nolaisto īpašumu

Nekustamais īpašums Lielajā Dzirnavu ielā 1 daudziem ir kā dadzis acīs – tas atrodas pašā pilsētas centrā un kļūst arvien nekoptāks.

2.lpp. Viedoklis: „Vidusslānis”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ventas Balss portāla forumā bija izvērsusies diskusija par Iedzīvotāju vidusslāni Latvijā un to, kur vidusslānis slēpjas? Nav šaubu, ka vidusslānis ir, tikai neviens nevar pateikt, kas ir tie, kas veido šo vidusslāni, cik procentuāli no Latvijas iedzīvotāju kopējā skaita pieder vidusslānim? Dažādi dati dažādos laikos rādījuši ļoti skumju ainu – Latvijas iedzīvotāji uz Eiropas fona joprojām ne tikai izskatās nabadzīgi, bet tādi patiešām arī ir. Nelaime vien tā, ka datiem mūsdienās nevar uzticēties.»

3.lpp.

Nojauc mājas bīstamajā zonā

Savu laiku nokalpojošās viendzīvokļa somu mājas līdzās bīstamajiem ķīmiskajiem termināļiem tiek nojauktas, bet īrniekiem piešķir līdzvērtīgus dzīvokļus.

Pērkoņu ielā atkal ir ūdens

Dzīvojamās mājas Pērkoņu ielā 17 dzīvokļos atkal tek ūdens, lai gan ar pārtraukumiem. Iedzīvotāji uzskata, ka problēmas ātrāku atrisināšanu veicināja Ventas Balss iejaukšanās.

4.lpp.

Priekā un talantā dalās ar citiem

Talantīgais koklētājs Ansis Jansons Ventspils un novada skolēnus koncertlekcijās iepazīstina ar seno koka instrumentu kokli un tās daudzveidību.

Latvju zīmju spēks gleznās

Ventspils Galvenajā bibliotēkā apskatāma Brigitas Ektermanes darbu izstāde Gaišās domas.

5. lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp. Sports. Volejbolistiem uzvara ar raksturu

Latvijas Nacionālās volejbola līgas regulārā čempionāta spēlē apbrīnojami pratuši atspēlēties VK Ventspils volejbolisti. Mačā pret SC Mārupe izšķirošajā piektajā setā ventspilnieki spēja atspēlēt pat sešu punktu deficītu (3:9) un beigās izrāva ļoti emocionālu un skaistu uzvaru ar 19:17.

BK Ventspils sabradā Šauļus, tālāk pret Lietkabeli

Baltijas Basketbola līgas regulāro čempionātu BK Ventspils basketbolisti noslēguši ar graujošu uzvaru, pēdējā mačā savā laukumā ar 98:56 pieveicot Lietuvas vienību Šauļi, vienu no savām principiālākajām sāncensēm, un līdz ar to izcīnījuši arī pirmo vietu B apakšgrupā.

Dukuram sudrabs, Silovam 14. vieta

Savu dalību Soču olimpiskajās spēlēs noslēdzis ātrslidotājs Haralds Silovs, kas savā spēcīgākajā disciplīnā – 1500 metros – ieguvis 14. vietu. Trešo medaļu Latvijas rēķinā ierakstījis skeletonists Martins Dukurs, kas, tāpat kā iepriekš Vankūverā, arī šoreiz mačus noslēdza ar sudraba godalgu.

7.lpp. Ventspilnieki juku laikos. 1941. gads. Kāškrusts pār Ventspili

(11. turpinājums)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: