Šodien neveiksmi FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas ''Last 16'' K apakšgrupas spēlē piedzīvoja BK ''Ventspils'', kas savā laukumā ar rezultātu 46:71 piekāpās Turcijas klubam ''Royal Hali Gazintep''.

Apskati foto!

Šis zaudējums samazinājis ventspilnieku izredzes uz iekļūšanu astoņu labāko komandu skaitā.

Abu komandu pirmajā savstarpējā tikšanās reizē ventspilnieki mača lielāko daļu pavadīja iedzinējos un beigās piedzīvoja zaudējumu ar 61:72, taču vairākas reizes bija tuvu tam, lai aizķertos un sarūpētu intrigu. Šodienas maču mūsējie aizvadīja optimālā sastāvā (sākumpieciniekā Viljamss, Vairogs, Timma, Butjankovs, Zaķis), turklāt pirmo reizi ''Ventspils'' spēles pieteikumā bija atrodams Kevina Fostera vārds.

Cīņu veiksmīgāk uzsāka turki, kuri mērķtiecīgi izdarīja spiedienu uz groza apakšu un darīja to, galvenokārt pateicoties centra Sanli veiksmīgajai spēlei. Mājinieki spēli uzsāka nervozi (Zaķim nerealizēts brīvs slam-dunk), un līdz ar to uzbrukumā nekas neizdevās - pēc nepilnām sešām minūtēm uz tablo 3:11. Mačā iesaistoties rezervistiem, kurzemnieku spēle uzlabojās (labi darbojās gan Valters, gan Grants), bet pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts 11:17. Spēles turpinājumā ''Ventspils'' uzbrukums turpināja buksēt (mājinieki punktus neguva piecas minūtes pēc kārtas) - samocīti un neprecīzi metieni Viljamsa un Zaķa izpildījumā pavēra iespējas ātriem uzbrukumiem, ko turki izmantoja un otrajā ceturksnī savu pārsvaru pieaudzēja līdz divciparu skaitļiem. Otrā ceturkšņa beigās ventspilnieki pieļāva vairākas rupjas kļūdas abos laukuma galos, bet turki latviešus sodīja ar sāpīgiem 2+1 gājieniem vai precīziem tālmetieniem. Lielajā pārtraukumā mūsējie devās pie rezultāta 21:41.

Arī otrajā puslaikā mača scenāriju turpināja rakstīt Gazintepas vienība. Turki prasmīgi aizsargājās pret ventspilnieku ''pick'n'roll'' uzbrukumu, neļāva mājiniekiem tikt pie brīviem metieniem no distances un neitralizēja ''Ventspils'' centru Zaķi. Pozitīvi uz kopējā fona izcēlās leģionārs Grants, kura cīņasspars un atlētisms pāris epizodēs ļāva nospēlēt gan efektīvi, gan efektīgi. Pirms pēdējām desmit minūtēm gan nospiedošs -25 (34:59). Ceturtajā ceturtdaļā brīnumaina pakaļdzīšanās izpalika - pašu kļūdas un pretinieku stabilais sniegums dzēsa jebkādus jautājumus par mača uzvarētāju jau ceturkšņa sākumā. Mača pēdējās minūtes aizritēja formalitāšu kārtošanā, un, skanot finālsvilpei, rezultāts uz tablo 46:71.

Laukuma saimniekiem rezultatīvākais ar 12 punktiem (2p. - 4/8, 3p. - 1/3) bija amerikāņu saspēles vadītājs Lorenzo Viljamss, bet 11 punktus pievienoja uzbrucējs Mārtiņš Laksa. Uz soliņa palika un laukumā neizgāja jaunpienācējs Kevins Fosters, kurš ar klubu noslēdzis vienošanos uz desmit dienām.

''Ventspils'' grozam uzbruka ar sliktu precizitāti (2p. - 42,1%, 3p. - 18,2%) un pieļāva 23 kļūdas. Viesi no distances guva 30 punktus (3p. - 10/21, 47,6%) un atdeva 15 rezultatīvas piespēles (mūsējiem septiņas).

Šī bija ventspilnieku pēdējā ''Last 16'' spēle savu līdzjutēju priekšā. Otro apakšgrupas turnīru BK "Ventspils" noslēgs 18. februārī Dižonā un 25. februārī Ļubercos.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: