11. februārī tiek atzīmēta Vispasaules drošāka interneta diena, kas Latvijā tiek svinēta jau 8. reizi. Šī gada devīze ir - "Kopā par labāku internetu!".

Šīs dienas mērķis ir vēlreiz pievērst bērnu, jauniešu, skolotāju un vecāku uzmanību interneta satura drošībai, informēt par iespējamajiem riskiem un apdraudējumiem internetā, tai skaitā runāt arī par emocionālo pazemošanu internetā, personas identitātes zagšanu un datu ļaunprātīgu izmantošanu, kā arī par uzvedības noteikumiem internetā un tīmekļa etiķetes ievērošanu.

 

Arī Ventspils Digitālais centrs atbalsta šo projektu un dosies uz Ventspils 4. vidusskolu pie jaunāko klašu skolēniem. Dažādu konkursiņu gaitā tiks pārbaudītas jau esošās zināšanas par drošību sev, savai ģimenei un draugiem, lietojot internetu, tiks diskutēts par to, no kā jāuzmanās, saskaroties ar dažādiem piedāvājumiem virtuālajā vidē, par drošu paroļu izveidi, un par to, kur vērsties pēc palīdzības, ja nejūtamies droši. Plaša informācija par šiem jautājumiem ir iegūstama portālā www.drossinternets.lv.

 

Īpaša uzmanība šajā dienā tiks pievērsta arī senioru konsultācijām – AS Swedbank speciālisti pastāstīs par interneta banku lietošanu, par drošu iepirkšanos virtuālajā vidē un citiem ar interneta lietošanu saistītiem jautājumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: