Trīs dažādās kategorijās "Drošākais uzņēmuma autoparks 2013" pirmās vietas balvu šodien saņēma "Ventspils reiss", "Kurbads un Ko", kā arī "Latvijas Gāze".

Uzņēmumi tika vērtēti trīs kategorijās - pasažieru pārvadājumi, kravas un speciāli pielietojami autoparki, kā arī zemākā riska autoparki.

Pasažieru pārvadājumu kategorijā aiz "Ventspils reisa" balvas ieguva arī Jelgavas autobusu parks un "VTU Valmiera". Kravas un speciāli pielietojamo autoparku kategorijā aiz "Kurbads un Ko" balvas ieguva arī "Delta LV" un "Grifs AG". Zemāka riska autoparku segmentā pirmo vietu ieguva "Latvijas Gāze" un otro un trešo vietu attiecīgi "Grindeks" un "NP Foods".

Kā atzina pasākuma organizatori, uzņēmumu vadītāji ir nopietni ņēmuši vērā iepriekšējā gada konkursa laikā sniegtos speciālistu ieteikumus un uzlabojuši savu autoparku darbu. Tāpat varot secināt, ka liela uzmanība tiek pievērsta autoparka tehnikai, tomēr paralēli tam lielāku uzmanību vajadzētu pievērst tieši pašam autovadītājam.

Tāpat tika norādīts, ka labi aprūpēts autoparks ir ne tikai uzņēmēju sociālā atbildība. Efektīvs un produktīvi organizēts darbs ļaujot sasniegt arī labākus biznesa rezultātus.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš savukārt norādīja, ka Latvijā kopumā tehniskais stāvoklis autotransportam nav tas labākais. Tikai 58% automašīnu izejot tehnisko apskati ar pirmo reizi. 20% tiekot konstatēti bremžu bojājumi, virs 20% - gaismas ierīču bojājumi, bet ap 18% - balstu iekārtu bojājumi.

Konkursu par drošāko uzņēmuma autoparku jau otro gadu rīko apdrošināšanas sabiedrība "Balta" kopā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), "Drošas braukšanas skolu" un Ceļu satiksmes drošības direkciju. Konkursā tiek izvērtēti uzņēmumi un to īstenotā politika, sekojot līdzi ceļu satiksmes negadījumu skaita samazināšanai, autovadītāju izglītošanai un citiem drošības aspektiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: