Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 Starptautiskajā drošāka interneta dienā 11. februārī rīkos ikgadējo akciju "Drošāka interneta diena".

Kā informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Liene Užule, akcijas laikā ikvienam būs iespēja ziņot par pārkāpumiem internetā, saņemt psiholoģisku atbalstu, kā arī uzdot jautājumus par interneta drošību, tostarp arī par emocionālu pazemošanu internetā, seksuāla rakstura ziņu vai video saņemšanu, vardarbību vai saskarsmi ar ekstrēma satura materiāliem, pedofilu aktivitātēm un atkarību no interneta.

Šogad Starptautiskā drošāka interneta diena tiks atzīmēta desmito reizi. Šī gada aktivitāšu vienojošā tēma ir "Kopā par labāku internetu". Īpašu uzmanību plānots pievērst interneta drošai lietošanai datoros un mobilajās ierīcēs.

Eiropā bērni un jaunieši internetā visbiežāk cieš no dažādiem pazemojumiem un virtuālajiem uzbrukumiem - 22,2,%, tiešsaistes attiecību problēmas nācies pārdzīvot 11,5% respondentu, privātuma aizskārumu piedzīvojuši 10,8%, bet ar potenciāli bīstamu interneta saturu saskārušies 9% bērnu un jauniešu, liecina Starptautiskās drošāka interneta organizācijas rīcībā esošā Eiropas palīdzības līniju statistika.

Latvijas Uzticības tālrunis 116111 aizvadītajā gadā atbildējis uz 408 zvaniem par drošību internetā.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona, atgādina LM. Numuru var sazvanīt katru darba dienu no plkst.8 līdz 23, sestdienās no plkst. 8 līdz 22 un svētdienās - no plkst.10 līdz 22.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: