Valdības līmenī ir panākta vienošanās, ka Ventspilī, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, tuvāko četru gadu laikā jāuzbūvē jauna mūzikas skolas ēka, - preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Valdība vakar nolēma šogad novirzīt 277 140 eiro Ventspils Mūzikas vidusskolas pārcelšanai no pašreizējām, bīstamā stāvoklī esošajām ēkām uz pagaidu telpām - piecām dažādām ēkām Ventspilī. Ventspils Mūzikas vidusskolai no 2015. gada līdz 2018. gadam piešķirs vēl 887 108 eiro, tajā skaitā 25 759 eiro pārcelšanās izdevumu segšanai no telpām Kuģinieku ielā 2 un no telpām Pils ielā 38 Ventspilī uz pagaidu telpām, 22 902 eiro remontdarbu izdevumu segšanai, 838 167 eiro nomas maksas un komunālo maksājumu izdevumu segšanai un 280 eiro aprīkojuma iegādes izdevumu segšanai pagaidu telpās.

"Vienlaicīgi ir saskaņoti soļi, kā nonākt līdz jaunas mūzikas skolas būvniecībai Ventspilī. Ir vienošanās ar Kultūras ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju un Finanšu ministriju, ka jaunā mūzikas skolas ēka tiks būvēta par Eiropas struktūrfondu līdzekļiem tai programmas sadaļā, kas tiek uzsākta apgūt ātrāk, - ar tādu domu, ka šogad jau varētu sākt projektēšanas darbu finansēšanu," informēja Lembergs.

Vaicāts, vai līdzekļu piešķiršana mūzikas skolas izvietošanai pagaidu telpās līdz 2018. gadam ļauj prognozēt, ka līdz tam laikam Ventspilī tiks uzbūvēta jauna mūzikas skolas ēka, Lembergs atbildēja apstiprinoši: "Četros gados jāuzbūvē jauna ēka, - tāds ir [valdības] solījums, vienošanās. Protams, mēs saprotam, ka oktobrī ir vēlēšanas, bet mums ir darīšana ar bērniem, skolu, pedagogiem, - jābūt kaut kādai pārmantojamībai. Kaut gan visas tās aktivitātes būtu jāapstiprina līdz jaunajai Saeimai šogad, tā ir veidots grafiks."

Lembergs pauda gandarījumu par valdības pieņemto lēmumu, taču atzina, ka ceļš līdz tam bijis garš un sarežģīts.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: