Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vējš mūs pārbaudīja diezgan

Jaunieši Līga un Tins uz nelielas, deviņus metrus garas jahtiņas Olivia Baltijas jūrā pavadīja pilnus trīs mēnešus, visu rudeni.

Baidās no Ukrainas šķelšanās un pilsoņu kara

Jau divus mēnešus Ukrainā nerimstas nemieri, kuru atskaņas nonāk arī līdz Ventspilij, kur dzīvo vairāk nekā divi tūkstoši etnisko ukraiņu. Ventspilnieki ir satraukušies par saviem radiem un draugiem, cerot, ka konflikts tiks atrisināts mierīgā ceļā.

2.lpp. Viedoklis: «Kļūdu labojums», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete jau pirmajās dienās pirms stāšanās amatā nākusi klajā ar vairākiem paziņojumiem, kas liek cerīgi raudzīties uz jaunās valdības darbu vismaz šajā jomā. Druviete apliecinājusi, ka neatbalsta reformas reformu pēc un arī raganu medības nozarē negrasās rīkot – nav gaidāmi tādi šovi kā Ķīļa laikā. »

3.lpp.

Gaisa temperatūru skolās kontrolē

Laikā kad termometra stabiņš turas ap -10 grādu atzīmei un pat noslīd zemāk, vēsums nereti jūtams arī iekštelpās. Kāds sajutis aukstumu arī skolas telpās.

4.lpp. Kultūra. Turpina sadarbību ar teātriem

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Dailes teātra direktors Andris Vītols parakstījuši vienošanās protokolu, kas paredz abu pušu sadarbību viesizrāžu organizēšanā.

Nenovērtētā dāvana – kustība

Teātra namā Jūras vārti apskatāmā fotoizstāde Rokas ir unikāls sociāls projekts, kas sniedz ieskatu dokumentālās un mākslas fotogrāfijās, atainojot kustību un roku nozīmi cilvēku ikdienā.

Dzejā galvenā ir valoda

Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā šobrīd strādā jaunais dzejnieks Ivars Šteinbergs. Viņš atklāj, ka Ventspilī radītie apstākļi palīdzējuši sakārtot domas un, iespējams, jau šogad dienasgaismu ieraudzīs arī pirmais krājums.

5.lpp. Vārds studentam. Vārds studentam – platforma, kurā vārdi iegūst saturu, kur tu vari lasīt par to, kas studentiem aktuāls. Tematiski, saistoši, izklaidējoši.

Šogad, kad eiro ieviešanas neprāts saskan ar sesijas grafiku, pirmais notikums, šķiet, cieņā pieliec galvu sesijas priekšā. Sesija ir janvāra aktuālākā sarunu tēma. Kamēr vienam sesija aprobežojas ar viena eksāmena veiksmīgu nokārtošanu, vairumam šis vārds asociējas ar enerģijas dzērienu bundžām uz galda, steidzīgu mācību vielas kalšanu galvā, špikeriem kabatās un cerību ar sausu kreklu tikt šī purva otrā pusē. Kaut nedzīvojam kara zonā, automāti ir kas tāds, ko lektori lepni piešķir cītīgākajiem; automāts ir kā visu studentu iekārots ierocis cīņai pret sesiju. Kā sesijā sokas Ventspils Augstskolas studentiem?

6.lpp. Sports. Ventspils basketbolistu derbijs 2. divīzijā

Trešdien notiks pirmais Ventspils komandu derbijs Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas turnīrā, kurā spēkiem mērosies Ventspils Augstskolas un Baltijas tranzītaservisa (BTS) basketbolisti. Spēle notiks Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē, sākums plkst. 19.

Kikbokseriem panākumi Rīgā

Gada sākumā Rīgā norisinājās starptautiskais kikboksa turnīrs Rīgas kauss 2014 WAKO versijā, kurā ar labiem panākumiem startēja arī mūsu sportisti – viņi izcīnīja piecas zelta medaļas.

Turpina cīņu Kuldīgas čempionātā

Jau ceturto sezonu Kuldīgas atklātais telpu futbola čempionāts norisinās ar vismaz vienas Ventspils komandas piedalīšanos. Visas četras sezonas uzticīga šim turnīram ir vienība VTO, kas arī šosezon pieskaitāma pie galvenajām pretendentēm uz čempionāta godalgām.

7.lpp. Ceļasoma. Vējš mūs pārbaudīja diezgan

Jaunieši Līga un Tins uz nelielas, deviņus metrus garas jahtiņas Olivia Baltijas jūrā pavadīja pilnus trīs mēnešus, visu rudeni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: