Sezonas trešajā Kurzemes derbijā BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā ar 71:61 pieveica "Liepāja/Triobet" komandu, tiekot pie septītā panākuma deviņos BBL mačos un atgriežoties grupas tabulā atgriežoties pirmajā trijniekā.

 
Ventspilnieku sastāvam pirmo reizi jaunajā gadā tika pieteikts Akselis Vairogs, toties joprojām nebija Māra Gulbja, bet spēles dienā kļuva skaidrs, ka spēlēt nevar arī Jānis Timma. Savukārt liepājnieku rindās pirmo reizi BK "Ventspils" pretī stājās P.J. Hils, kurš pagājušajā gadā bija BK "Jēkabpils" vilcējs.
 

Lai gan viesi jau no pirmajām minūtēm ļoti apņēmīgi strādāja aizsardzībā, ventspilniekus tvarstot arī viņu laukuma pusē, tas netraucēja BK "Ventspils" maču sākt ar iespaidīgu izrāvienu - 14:1 ceturtdaļas vidū. Faktiski mača sākums arī izšķīra spēles likteni, jo atlikušajā laikā "Liepāja/Triobet" laiku pa laikam nonāca arī lielākos mīnusos, taču allaž prata no tiem kādus punktus nomest. Pēc desmit spēles minūtēm laukuma saimnieki bija vadībā 26:11, otrās sākumā panāca arī +20, taču puslaika izskaņā komandas faktiski bija tur pat, kur pirms desmit minūtēm - 41:25.

Pēc mača ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers neslēpa, ka spēle bijusi ļoti vērtīga, jo liepājnieki, apņēmīga spēlējot aizsardzībā visu maču, likuši spēlēt neatslābināties līdz pat finālsvilpei un atgādināja dažas ne tik bieži pieredzētās lietas. Šāda viesu neatlaidība arī deva rezultātu, jo spēles beigās rezultāta starpību izdevās samazināt vēl vairāk. Protams, jāpiebilst, ka BK "Ventspils" treneri plaši variēja ar sastāvu, kas arī ietekmēja rezultātu.

Uvis Helmanis, viesu galvenais treneris, pēc mača izteica neizpratni par to, kur pa ceļam uz Ventspili komandai pazudusi pārliecība un prasmes uzbrukumā, un nesteidza savus spēlētājus slavēt arī par darbību aizsardzībā. Lai gan šoreiz varbūt arī būtu tam iemesls. BK "Ventspils" svinēja uzvaru 71:61, kas šoreiz arī bija galvenais, bet sāncenšiem varēja būt pateicīgi par centīgo spēli, kas bija ļoti noderīga pirms jau otrdien paredzētā FIBA Izaicinājuma kausa spēles ar "JDA Dijon".

Produktīvāko sniegumu šajā spēlē nodemonstrēja garā gala pārstāvji - Džerajs Grants guva 17 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Ronalds Zaķis atzīmējās ar 15 punktiem un astoņām bumbām pie groziem.

Ventspils - Liepāja/Triobet 71:61 (26:11, 15:14, 18:17, 12:19)
Ventspil
s: Grants 17, Zaķis 15, Viljamss 10, Gražulis 7, Lejasmeiers 7, Valters 7, Butjankovs 4, Štelmahers 2, Laksa 2, Gromovs, Vairogs.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: