Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tehnikuma sienā atrod vēstījumu

Veicot rekonstrukcijas darbus, celtnieki Ventspils Tehnikuma vēsturiskajā ēkā atraduši sienā iemūrētu vēstījumu. Lai arī tas nav ļoti sens un ir ar humoristisku pieskaņu, tas tiks pievienots nesen iemūrētajai kapsulai un arī turpmāk saglabāts kā vēstures liecība. Skolas audzēkņi Kārlis, Sendijs, Krists un Aleksandrs ar interesi izpētījuši vēstījumu un alkst tuvāk uzzināt, kādos apstākļos tas tapis.

Jātur īkšķi par Katrīnu Eirovīzijā

Jau šajā nedēļas nogalē divos koncertšovos tiks noskaidrotas fināldziesmas, kas 22. februārī Ventspilī cīnīsies par ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu Kopenhāgenā.

2.lpp. Viedoklis: «Desmitā tiesa», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Gadam sākoties, viens no biežāk lietotajiem vārdiem ziņu slejās un lentēs ir budžets. Tas ir naudas vienībās sadalīts uzņēmumu, valsts, ģimenes vai pašvaldības finanšu plāns kādam laika periodam. Nauda valsts makā galvenokārt ieplūst no nodokļiem.»

3.lpp.

Palīdzību varētu atjaunot šoruden

Bezmaksas pārtikas pakas ar rīsiem, griķiem un citiem produktiem daļai ventspilnieku nodrošina iztiku. Pašlaik tās neizdala, tomēr pārtikas produktu pakas, ko, iespējams, papildinās arī citas pirmās nepieciešamības preces, varētu būt pieejamas šoruden.

4.lpp. Novadā. Strādājošie un skolēni iegūs vairāk

Deputātu apstiprinātais novada pašvaldības budžets šogad paredz vairākus vērienīgus remontdarbus, palielina brīvpusdienu saņēmēju loku izglītības iestādēs, kā arī paredz lielākas algas pašvaldībā strādājošajiem.

Aptauja palīdz dibināt kontaktus

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) organizētajā aptaujā par lauku saimniecību struktūru piedalījušies gandrīz 400 Ventspils novada lauksaimnieku.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp. Darbs un nauda. Ideju studija palīdz iesācējiem biznesā

Pirms uzsākt savu biznesu un ļauties saistošam, bet riskantam ceļojumam, ko sauc par komercdarbību, ir vērts aprunāties ar konsultantiem un ekspertiem, gūstot zināšanas, atbalstu un uzzinot veiksmīgas uzņēmējdarbības noslēpumus. Tādu palīdzību sniedz Ideju studija.

Stāvot rindā pēc zināšanām

Šonedēļ Nodarbinātības valsts aģentūras filiālē sāka reģistrēt Eiropas Sociālā fonda programmas Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām dalībniekus. Reģistrācijas pirmajā dienā tika aizpildītas praktiski visas vietas.

 

8.lpp.

Ventspils derbijā virsroku ņem pieredze

Kārtīgu paraugstundu Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas turnīrā snieguši Baltijas tranzīta servisa (BTS) basketbolisti – Ventspils derbijā viņi neatstāja nekādas cerības saviem jaunākajiem kolēģiem no Ventspils Augstskolas, apspēlējot viņus ar 92:64.

U10 hokejisti – otrie Skabargas kausā

Hokeja kluba Venta 2002 U10 vecuma hokejisti veiksmīgi startējuši Tukumā notikušajā Skabargas kausa izcīņasturnīrā – astoņu komandu konkurencē viņi izcīnījuši augsto otro vietu.

Gūst savādāku pieredzi un zināšanas

Jauno vides pētnieku forums Skolēni eksperimentē! ir viena no vides izglītības aktivitātēm, kas saistīta ar Zilā karoga kustību. Šogad konkursa 1. kārtā Ventspilī piedalījās 8 skolēnu komandas no 4., 5. un 6. vidusskolas.

9.lpp.

Pilsētas attīstība pie tējas krūzes

Pilsētas aktīvākie jaunieši pagājušajā nedēļā tikās Jaunrades namā, lai iepazītos un pie siltas tējas krūzēm apspriestu Ventspils attīstību. Skolotāju attieksme un jauniešu iespējas – dažas no lietām, kuras, viņuprāt, pilsētā uzlabojamas.

Eiro klāt. Monētu klāsts kā dzeņa vēders

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: