Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sals pabaida graudkopjus

Salīdzinoši lielais sals, kas pēc stipri ieilgušā rudens mūs pārsteidzis un tikpat kā bez sniega te uzturas vairāk kā nedēļu, liek satraukties, kā labības laukos jūtas ziemāji.

Cīnās ar cilvēku negodīgumu

Izmantot labdarību, lai pēcāk nopelnītu – šāda morāle, kā izrādās, ir daļai ventspilnieku. Un tieši tādēļ labdarībai atdotās lietas Marijas ielas maiņas punktā nevar saņemt jebkurš.

2.lpp. Viedoklis: «Ja dod, tad ņem», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Megija Zakalovska

«Vienmēr bijuši cilvēki, kas nesavtīgi nodarbojas ar palīdzēšanu citiem, proti, labdarību. Tomēr līdztekus vienmēr ir bijuši arī tādi, kas to izmanto sava labuma gūšanai. Izdzirdot šādus gadījumus, vienmēr rodas bezspēcības sajūta. Protams, ir daudz lietu, kuras mūsu sabiedrībā būtu uzlabojamas, taču reizēm šķiet, ka cīņa ar dažām no tām ir nebeidzama. Tas ir negodīgums, nespēja izjust sevi kā sabiedrības locekli un nenovīdība.»

3.lpp.

Pamanīta CSDD darbinieku laipnība

Daudzi ventspilnieki pamanījuši, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Ventspils nodaļā uzlabojusies apkalpošanas kvalitāte.

Iedzīvotāji salst dzīvokļos

Celtniecības brāķa dēļ Fabrikas ielā 2a ir traucēta siltumcaurlaidība, tādēļ dažu dzīvokļu iedzīvotāji šobrīd salst. Mājas un tās iedzīvotāju problēmas var atrisināt renovācija. Tomēr iedzīvotāju zemās maksātspējas dēļ atrast līdzekļus mājas siltināšanai ir liela problēma.

4.lpp.

Maina kleitas pret ātrumu

Inta Lapsiņa ir enerģiska jauniete, kuras sapnis šobrīd ir uzsākt motosportistes gaitas un sastādīt konkurenci pat vīriešiem.

Brīvpusdienas un jauni pabalsti

Novada pašvaldība jaunajā finanšu gadā būs dāsnāka – tā plāno ne vien palielināt dažu jau esošo pabalstu apmēru, bet piedāvās arī jaunus pabalstu veidus.

5.lpp. Dzīvesziņa. Kliedē mītu par kalpu tautu

Daudzi mīti par latviešu nāciju iedzinuši tautu pašapziņas trūkumā. Staigājam nokārtām galvām, noniecinām savu valsti un uzvedamies kā kalpu tauta. Taču bijusī ventspilniece, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece, Dr. soc. Dagmāra Beitnere Le Galla, viesojoties Galvenajā bibliotēkā, aizrāva ar iedvesmojošiem stāstiem, vēstures faktiem, kas apgāž pieņēmumus par nabaga latviešiem.

6.lpp. Sports. Valtera trīspunktnieki nogalina Dijon

FIBA Izaicinājuma kausa Last 16 turnīra spēlēs pirmo uzvaru izcīnījuši BK Ventspils basketbolisti. Lielā mērā pateicoties Sanda Valtera precizitātei no trīspunktu metienu līnijas, viņi ar 69:59 apspēlēja Dijon Basket, vienu no Francijas čempionāta līdervienībām.

FK Ventspils sāk Ziemas kausu ar uzvaru

Otro Virslīgas Ziemas kausa izcīņas turnīru futbolā ar uzvaru sākuši FK Ventspils futbolisti, bez īpašām problēmām ar 3:0 (3:0) pieveicot FS Metta/Latvijas Universitāte.

7.lpp. Intervija. Aisberga neredzamā daļa

Skatītāju vērtējumam nodotais Kultūras centra deju kolektīva Liedags izdejotais uzvedums, kas tapis pēc Kārļa Skalbes pasakas Kaķīša dzirnavas motīviem, izpelnījies ventspilnieku atzinību un slavinājumus. Sirsnīgā gaisotnē skatītāju pilnā Jūras vārtu zālē stāstu par mīlestību, nodevību, pieķeršanos, bēdām, prieku un piedošanu kustību bagātajā valodā stāstīja 170 dejotāji. Pasaku dejā izloloja kolektīva vadītāja INGA LIEPIŅA. Gandarīta par lielā darba rezultātu, Inga neslēpj, ka daži komentāri portālos arī sarūgtinājuši...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: