Jau ziņots, 21. janvāra vakarā, bez uzraudzības atstātas krāsns dēļ, izcēlās ugunsgrēks Vārves zemnieku saimniecības Zeļļi palīgēkā, bet tas nav vienīgais pēdējā laika ugunsgrēks, kas izcēlies apkures ierīču dēļ.

Zeļļos izdedzis jaunbūves jumts un mājas iekšpuse 112 kvadrātmetru platībā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs.

 

Kāda saimniecības pārstāve Ventas Balsij atklāja, ka degusi dzīvojamā māja, taču tajā neviens nav dzīvojis. Tā apkurināta tādēļ, lai uzturētu siltumu un neaizsaltu ūdensvads. Ugunsgrēks radījis saimniecībai iespaidīgus zaudējumus, jo ēka nodegusi teju pilnībā.

 

Vārves Komunālās saimniecības vadītājs Rauls Osvalds atklāja, ka īsi pēc ugunsgrēka apdzēšanas, devies pie saimniecības īpašnieka, lai piedāvātu palīdzību no pagasta puses, taču saimnieks atteicies. Šobrīd īpašnieki plāno, kā rīkoties tālāk. Tas, vai ēku atjaunos, pagaidām nav izlemts.

 

Šonedē saistībā ar apkures ierīcēm arī Ventspilī izcēlušies divi ugunsgrēki. 22. janvārī Priežu ielā 8 dedzis šķūnītis 10 kvadrātmetru platībā, jo tajā bija atstāti no krāsns iztīrīti izdedži. Savukārt 23. janvārī Staru ielā 13 degusi vienstāvu koka dzīvojamās mājas pārsegums un bēniņi 80 kvadrātmetru platībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: