Ar Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama lēmumu ir noraidīta abu organizāciju „Latvijas Zaļā kustība" un "Par sakoptu Latviju" prasība, kurā bija apstrīdēta būvatļaujas izsniegšana Talsu jaunās slimnīcas būvniecībai. Tādejādi ir pieņemts Talsu slimnīcas būvniecībai pozitīvs lēmums.

Slimnīcas vadība ir gandarīta par labvēlīgo tiesas spriedumu, jo tas nozīmē, ka Talsos jauna slimnīca būs un pacienti varēs saņemt daudz kvalitatīvāku veselības aprūpi mūsdienīgos apstākļos, bet slimnīcas darbinieki varēs strādāt 21. gadsimta prasībām atbilstošā vidē.

 

Šobrīd turpinās aktīvs būvniecības process. Patlaban topošā slimnīcas ēka jau ir zem jumta, notiek iekšdarbi. Paredzēts, ka visi būvdarbi tiks pabeigti pavasarī, kam sekos jaunās slimnīcas aprīkošana.

 

Jāatgādina, ka talsenieka Jāņa Matuļa pārstāvētās organizācijas pagājušajā gadā tiesā iesniedza prasību, apstrīdot Talsu novada domes izsniegto būvatļauju jaunās Talsu slimnīcas būvniecībai, jo it kā neesot tikusi ievērota noteikta procedūra. Tikmēr Talsu novada domes vadība vairākkārt uzsvērusi, ka Talsu novada dome ir ievērojusi visus likumā noteiktos normatīvos aktus un nav rīkojusies pretēji iedzīvotāju interesēm. Šo faktu apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un nu to ar savu lēmumu apstiprinājusi arī tiesa.

 

Jaunajā slimnīcā būs 40 gultas vietas, pacientiem vairs nebūs jāguļ lielās, piecvietīgās palātās, bet tie uzturēsies ērtās vienvietīgās, divvietīgās vai trīsvietīgās palātās. Jaunajā ēkā atradīsies traumpunkts, divas operāciju zāles, kā arī reanimācijas nodaļa. Tiks sniegti pakalpojumi arī hemodialīzes nodaļā, kur šobrīd pieaug pacientu skaits. Tāpat jaunajā slimnīcā būs plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, rehabilitācijas kabinetu un dienas stacionāru ar ķirurģisko, terapeitisko un ginekoloģisko palīdzību.

 

Esošā slimnīca V. Ruģēna ielā ir godam kalpojusi, taču ēkas nolietojums vairs neļauj tajā turpināt veselības aprūpi. Atbilstoši ekspertu slēdzienam, ēkas praktiski nav iespējams atjaunot. Piemēram, tās pamati ir nolietojušies par 80%. Jaunās slimnīcas būvniecībai Talsos izdevies piesaistīt gan Eiropas fondu finansējumu 4,3 miljonu latu apmērā, gan atbalstu no valsts budžeta.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: