Trešdien, 18.decembrī plkst. 17.30 Ventspils Jaunrades nama Lielajā zālē notiks jaunā flīģeļa ieskandēšanas bezmaksas koncerts, kurā muzicēs pasaules atzinību guvušais pianists Reinis Zariņš.

Vēsturiskajai Ventspils Latviešu biedrības nama simtgadīgajai jūgendstila zālei, kuru šobrīd apsaimnieko Ventspils Jaunrades nams, pašvaldība iegādājusi Steinway&Sons koncertflīģeļa C-227 modeli, lai maksimāli izmantotu augstvērtīgā skanējuma iespējas, ņemot vērā akustisko specifiku un izmantojuma veidu. Jāpiezīmē, ka flīģelis izgatavots Hamburgā un paredzēts īpaši šai zālei, lai telpā nodrošinātu optimālu skaņas apjomu un skanējuma kvalitāti. Zālē jau izsenis bijusi izcila akustika, kuras saglabāšana bijis viens no nama rekonstrukcijas mērķiem.

 

Ventspils Jaunrades nama Klavierklases nodarbībās iesaistīti 16 audzēkņi no 4 līdz 25 gadu vecumam, kas 2 reizes gadā – decembrī un maijā Lielajā zālē sniedz atskaites koncertus. Šo koncertu tradīcija jau mērāma vairāk nekā 20 gadu garumā, jo audzēkņu sastāvs mainās. Ventspils Jaunrades nams ir tradicionāla mājvieta festivālam „Muzicējam kopā!”, kas katru gadu Latvijas dzimšanas dienas nedēļā pulcina vairākus simtus Ventspils un Ventspils novada bērnu un jauniešu, kuri iesaistījušies mūzikas un deju aktivitātēs.

 

Jaunrades nama Lielajā zālē tradicionāli notiek skolu koru kopkoncerts ar vairākiem simtiem dalībnieku un tikpat klausītāju. Piemērtotās akustikas dēļ, Jaunrades nama Lielā zāle ir norises vieta bērnu un pieaugušo koru un vokālo ansambļu skatēm, konkursiem un koncertiem, kā arī Ventspils koru kopmēģinājumiem.

 

Jaunais koncertflīģelis pavērs jaunas kvalitatīvas iespējas ne tikai interešu izglītībai un amatiermākslai, bet arī profesionālajai mākslai. Atklāšanas koncertā Reiņa Zariņa izpildījumā skanēsJ.S.Baha, Jāzepa Vītola, Pētera Čaikovska, Mihaila Pļetņova un Ferenca Lista klaviermūzika. Kaut gan Reinis Zariņš dzīvo Londonā, viņš labprāt atsaucies uzaicinājumam muzicēt Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: