Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Novērtē Lemberga ieguldījumu tūrismā

Ventspils mērs Aivars Lembergs saņēmis balvu Lielais Jēkabs 2013 – par ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā.

Apsveikti čakli un darbīgi zemnieki

Z/ s Jāņlejas saimnieki Antra un Ainars Kuģenieki Zemnieku ballē saņēma vairākas balvas – gan no pašvaldības, gan lauksaimnieku sadarbības partneriem.

 

2.lpp. Viedoklis: «Vecie triki», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Vecam sunim jaunus trikus neiemācīsi, saka sena angļu paruna. Nav noslēpums nevienam, ka īstā politika un lēmumu pieņemšana nenotiek ne Ministru kabinetā, ne parlamentā. Svarīgākie lēmumi tiek pieņemti pirtīs, restorānos un privātmāju dīvānos.»

3.lpp.

Vējš nodara sīkus postījumus

Vētra naktī uz 2. decembri brāzmās Ventspils ostā sasniegusi pat 29 m/s lielu ātrumu, pilsētā nodarot daudz sīku postījumu.

Cunska izsaukums neesot bijis steidzams

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta iekšējā izmeklēšanā secināts, ka Edvīna Cunska lietā atbildīgie rīkojušies pareizi, tostarp – viņa izsaukumu novērtējot tikai ar trešo steidzamības pakāpi.

Ventu maratonā uzkrāti 341 815 venti

1000 ventu un pirmo vietu Ventu bankas pirmajā spēļu maratonā ieguvis ventspilnieks Artūrs Krastiņš.

4.lpp. Novadā. Rosina iepazīt un mīlēt savu pagastu

Iesaistot skolēnus dzimtā pagasta izpētē, Puzes pagasta vēstures entuziasti bērniem atgādina, cik svarīgi ir lepoties ar vietu, no kuras esi nācis.

Spiekstiņi – laimes nesēji

Jautri, azartiski, ar labu humora izjūtu un mīlestību pret deju – tādi ir Spiekstiņu dalībnieki, kas jau desmit gadus Ugāles tautas namā pulcējas, lai apgūtu latviešu tautasdejas.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Hokeja čempionāts sākas ar Dundagas uzvaru

Startējis arī ilgi gaidītais Olimpiskā centra Ventspils atklātais hokeja čempionāts. Atklāšanas spēlē uzvaru guva Dundagas spēlētāji, kas ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā apspēlēja vienību Kurekss.

Volejbolisti izvelk uzvaru no 0:2

Latvijas Nacionālās volejbola līgas regulārā čempionāta spēlē varonīgi atspēlējušies VK Ventspils volejbolisti. Mačā ar Cēsīm pēc zaudējuma divos setos viņi spēja lauzt cīņas gaitu un noslēgumā izrāva laimīgu uzvaru ar 3:2.

Silovs gandrīz kvalificējies Soču spēlēm

Astanā (Kazahstāna) notika Pasaules kausa trešā posma sacensības ātrslidošanā. Tajās atzīstamus rezultātus 1000 un 1500 metru distancēs uzrādīja Haralds Silovs, tādējādi jau praktiski nodrošinot sev dalību gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs.

 

7.lpp. Kultūra. Muzejs krāj latus un santīmus

Jau no pirmā janvāra maku saturu nomainīs cita valūta, taču, lai ikviens varētu apskatīt 20 gados iemīļoto latu, Ventspils muzejs veido jaunu kolekciju par nacionālo valūtu.

Uzvar maģiskā reālisma piekritēja

Noslēdzies konkurss Kurzemes prozas lasījumi 2013,kurā savus darbus vērtēšanai iesniedza 21 autors, bet uzvaras laurus plūca 17 gadus vecā Alise Redviņa.

Ventiņus neaizrauj grāmatu dāvināšana

Līdz ar adventes laika iestāšanos noslēgusies akcija Tautas grāmatu plaukts, taču sadāvināto grāmatu klāstā ventspilnieku devums ir mazs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: