Šodien Ventspils Mūzikas vidusskolas vadība kopā ar pārstāvjiem no Kultūras ministrijas (KM), VAS "Valsts nekustamie īpašumi" un Ventspils domes klātienē iepazīsies ar vairākiem piedāvātajiem telpu variantiem, kur varētu izvietot Ventspils Mūzikas skolu, jo pašreizējās mūzikas skolas ēkas atrodas pirmsavārijas stāvoklī.

Ventspils pašvaldības īpašumā nav tādu telpu, kuras bez vērienīgu remontdarbu veikšanas uzreiz varētu pielāgot mūzikas skolas vajadzībām, atzina Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis. "Pašvaldība var vienīgi piedāvāt mums iespēju izmantot vispārizglītojošo skolu telpas, taču tas mums neder," atzina Grigalis, skaidrojot, ka atbildība jāuzņemas arī par mūzikas instrumentiem, ko vispārizglītojošās skolās būtu sarežģīti nodrošināt.

Arī valsts īpašumā Ventspilī tikpat kā nav tādu ēku, kas derētu mūzikas skolai. "Aizsardzības ministrijas īpašumā ir viena ēka Pārventā, kur ir arī zāle. Taču ēka atrodas pilsētas nomalē un arī tā īsti mums neder, bet mēs tomēr apskatīsim arī to," atzina Grigalis. Piemērotākos telpu variantus var piedāvāt privātīpašnieki. "Pavisam ir kādi pieci varianti, bet daži no tiem tā īsti mums neder," atzina Grigalis. Visās šajās telpās savulaik atradušās dažādas iestādes.

"Lielāki vai mazāki kosmētiskie remontdarbi ir nepieciešami visās šajās telpās, taču to iespējams paveikt pāris mēnešu laikā," piebilda Grigalis.

Kā ziņots, Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas ir pirmsavārijas stāvoklī, tādēļ skolai steidzami tiek meklētas jaunas telpas.

Ventspils pašvaldība šoruden kārtējo reizi vērsās pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska, finanšu ministra Andra Vilka un Kultūras ministrijā par to, ka valsts mūzikas vidusskola Ventspilī atrodas telpās, kurās mācības nedrīkst notikt un kuras apdraud skolēnu un pedagogu dzīvību un veselību. Šis jautājums tagad jo sevišķi aktuāls kļuvis pēc Rīgas lielveikalā "Maxima" notikušās traģēdijas, kad ēku drošībai visā valstī tiek pievērsta pastiprināta uzmanība.

Jau 2004.gadā tika saņemts sertificēta būvinženiera slēdziens par mūzikas skolas ēkām, kas celtas pagājušā gadsimta sākumā, Pils ielā 38 un Kuģinieku ielā 2 kritisko stāvokli. Šo 10 gadu laikā ēku drošības uzlabošanai nekas nav darīts, lai gan Ventspils dome ir norādījusi uz šo situāciju valsts institūcijām, jo mūzikas skola ir Kultūras ministrijas pakļautībā. Šī gada oktobrī saņemts vēl viens SIA "Būvprojektu vadība" veikts izpētes atzinums. Grigalis norāda, ka saskaņā ar atzinumu ēkas ir pirmsavārijas stāvoklī - to ārsienas ir pārslogotas, sliktā stāvoklī ir arī starpstāvu koka pārsegumi.

Vairāk lasiet šeit - Ventspils mūzikas skolas ēkas pirmsavārijas stāvoklī; steidzami meklē jaunas telpas

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: