Zolitūdē sabrukušajā lielveikalā "Maxima" šodien plānots pabeigt pārbaudīt divus atlikušos sektorus, kuri atradās starp pirmo un otro nogruvuma vietu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele aģentūrai pastāstīja, ka VUGD ir pārmeklējis pašu bīstamāko vietu, kas radīja lielākās briesmas glābēju darbam, kā arī atkārtoti tika pārmeklēts pagrabs un noliktavas telpa.

Patlaban ir palikuši divi nelieli sektori, kuri vēl ir jāpārbada, lai varētu pārliecināties, ka tur neatrodas cilvēku mirstīgās atliekas. Pēc pārbaudes meklēšanas darbi tiks pabeigti pavisam.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī glābēji turpināja strādāt Zolitūdē sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās, bet neviens jauns traģēdijas upuris netika atrasts. Šembele atzīmēja, ka drupu pārcilāšanas darbi norit ļoti lēnām un uzmanīgi.

Kā ziņots, līdz šim Zolitūdes veikala "Maxima" drupās atrastas 54 cilvēku mirstīgās atliekas. Pēdējais līķis no gruvešiem tika iznests sestdien ap plkst.18. Amatpersonas paudušas cerību, ka vēl vairāk upuru atrasti netiks, turklāt arī teorētiski šāda iespēja ir sarukusi līdz minimumam.

21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja vismaz 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji, bet vēl vairāki desmiti guva smagus savainojumus.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Latvijā tika izsludinātas trīs dienu sēras, kuru noslēdzošā diena ir šodien. Daudzviet Latvijā cilvēki, pieminot traģēdijas upurus, nesa svecas un ziedus pie Maxima tīkla veikaliem, arī Ventspilī (attēlā).

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: