Sakarā ar lielo interesi par Ventspils novada medību trofeju izstādi Zvēri mežos un ūdeņos un izstādei  īpaši izstrādāto izglītības programmu Meža skola, Ventspils muzejs cer iepriecināt tos, kas vēl nav paspējuši apskatīt trofejām un zvēriem bagāto izstādi.

Izstādes norises laiks tiek pagarināts līdz 25. oktobrim. Izstādē eksponētas aptuveni simts vērtētās trofejas, kas atbilda izstādes nolikumam. Būtisku izstādes daļu veido izbāztie zvēri, kas netika vērtēti, bet, kas pieder pie Latvijā medījamajiem dzīvniekiem vai atsevišķi eksotiskie dzīvnieki, kas atbilst izstādes tēmai Zvēri mežos un ūdeņos.

Kā atzīst izstādes ekspertu komisijas priekšsēdētājs Jānis Baumanis, Ventspils novads izsenis bijis slavens ar saviem staltbriežiem, un tieši no šejienes ir nācis arī Latvijas rekords, kas joprojām nav pārspēts-1968.gadā mednieka V. Sējas nomedītā staltbrieža ragi, kas novērtēti ar 247,19 CIC punktiem.

Izstādi bagātina gan dabas fotogrāfa Andra Eglīša lielformāta fotogrāfijas, kurās atainoti Latvijā medījamie dzīvnieki, gan mākslinieka Johana Heinriha Baumaņa (1753-1832) medību stāsti, kā arī īpaši izstādei izveidots kinomateriāls, kurā dokumentēts medību trofeju ekspertu komisijas darba process un stāstīts par trofeju vērtēšanas kritērijiem, kas ir gana sarežģīti un saistoši. Izstādes eksponātu īpašniekiem  precizētas informācijas saņemšanai  lūgums zvanīt pa tālr. 63621309.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: