Ventspils pašvaldība atkārtoti griezīsies pie valdības pārstāvjiem, lai norādītu uz Ventspils Mūzikas vidusskolas ēku kritisko stāvokli, kas var apdraudēt skolēnu un pedagogu dzīvību un veselību, preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Jautājums par abu mūzikas vidusskolas ēku Ventspilī, Pils ielā 38 un Kuģinieku ielā 2, tehnisko stāvokli nesen skatīts domes Attīstības komisijā. "Ēku tehniskais stāvoklis ir ļoti slikts. Pašvaldība kārtējo reizi griezīsies pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V), finanšu ministra Andra Vilka (V) un Kultūras ministrijā par to, ka valsts mūzikas vidusskola atrodas telpās, kurās mācības nedrīkst notikt un kuras apdraud skolēnu un pedagogu dzīvību un veselību, kas nav pieļaujams," informēja Lembergs.

"Mēs aicinājām valdību izdalīt vienu miljonu latu, lai varētu sākt tehniskā projekta izstrādi jaunas mūzikas vidusskolas ēkas ar koncertzāli būvniecībai, diemžēl valdībā šis jautājums nav guvis atbalstu," norādīja Ventspils mērs.

Telpas, kurās pašlaik atrodas Ventspils Mūzikas vidusskola, ir ļoti neracionālas - atsevišķas telpas ir nevajadzīgi lielas individuālai apmācībai. Ventspils Mūzikas vidusskola pašlaik izvietota Ventspils vecpilsētā, Pils ielā 38 un Kuģinieku ielā 2. Ēkas celtas pirms aptuveni 100 gadiem, bet mūzikas skolas vajadzībām pielāgotas 1964.gadā. Jau 2004. gadā saņemts sertificēta būvinženiera slēdziens par ēku kritisko stāvokli.

2010.gadā pašvaldība atgriezās pie Ventspils koncertzāles idejas, taču tad jau projekts bija iecerēts pieticīgāks - arhitektu birojam tika dots uzdevums pārstrādāt koncertzāles skiču projektu, samazinot ēkas kopējo apjomu no 8500 līdz aptuveni 6500 kvadrātmetriem, vienlaicīgi paredzot šajā ēkā telpas arī Ventspils Mūzikas vidusskolai, kas sākotnēji nebija plānots. Gala rezultātā tiktu samazinātas arī projekta kopējās izmaksas, kas, pēc toreizējām aplēsēm, varētu būt aptuveni 12 miljoni latu. Pašvaldība cer šim projektam piesaistīt ES līdzfinansējumu, turklāt ar nosacījumu, ka atbalsta intensitāte būtu ievērojami lielāka, nekā bija paredzēts sākotnējā projektā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: