Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jaunieši testē savu izvēli

Karjeras nedēļas ietvaros vakar notika Ventspils ēnu diena, kurā 43 skolēni ēnoja savas sapņu profesijas pārstāvjus.

Apmeklē senioriem draudzīgo pilsētu

Paskatīties, kā dzīvo vietējie pensionāri un kas jauns parādījies tūristiem, ar tādu mērķi vakar Ventspilī ieradās Latvijas Pensionāru federācijas delegācija priekšsēdētāja Andra Siliņa vadībā.

2.lpp.Viedoklis: „Kad trūkst informācijas”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Kristīne Klauze.

«Kad ir nenoteikta vai draudoša situācija un trūkst informācijas, sabiedrībā rodas baumas. Reizēm tās uzņem virpuļviesuļa apmērus, radot ne tikai bailes un pat paniku, bet arī reālus zaudējumus. Pirms kāda laika bijām liecinieki, kā baumas parSwedbank krahu raisīja paniku un cilvēki, tai skaitā ventspilnieki, masveidā izņēma naudu no bankomātiem.»

3.lpp.

Vecās ēkas atdzimst

Arvien vairāk stalažu un zaļo aizsargtīklu parādās pie vecajām ēkām pilsētas vēsturiskajā daļā un centrā. Namu īpašnieki sāk atjaunot fasādes un rekonstruēt mājas, no kurām daudzas ilgus gadus stāvējušas tukšas.

Palīdzību saņems arī turpmāk

Ventspils pašvaldība lēmusi paaugstināt ienākumu līmeni maznodrošinātā statusa un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanai pensionāriem un invalīdiem, lai pēc pensiju indeksācijas tiem nenāktos zaudēt iespēju saņemt palīdzību.

Tārgales zēna māte turpina gaidīt

Tārgalniecei Inesei atkal jāapbruņojas ar pacietību, jo tiesas spriedums, kuru bija plānots izziņot 17. septembrī, būs jāgaida vēl gandrīz mēnesi.

4.lpp.

Viesojas sporta mārketinga guru

Bils Satons (Bill Sutton) ir sporta mārketinga profesionālis, lektors un grāmatu autors, kurš savas karjeras laikā ieņēmis vadošus amatus vairākās pasaules klases sporta līgās un komandās.

25 gadus senus notikumus pieminot

Oktobris šogad aizrit Tautas frontes 25 gadu jubilejas zīmē, un dažādās Latvijas pilsētās tiek pieminēts šis nozīmīgais notikums. Arī uz Pārventas bibliotēku ir atceļojusi izstāde, kas atspoguļo Latvijas Tautas frontes veikumu.

5.lpp. Novadā. Bibliotēkas brīnumainās pārvērtības

Ugāles bibliotēkas Bērnu nodaļa šoruden savus lasītājus gaida mīlīgās un košās telpās. Pateicoties bibliotekāru un viņu ģimeņu iniciatīvai un darbam, telpas piedzīvojušas īstas pārvērtības.

Atrasti sadarbības partneri

Pēdējās nedēļās novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu un noskaidrojusi uzvarētāju vairākos iepirkumu konkursos.

Izvairās maksāt par izsolīto auto

Pērnā gada novada pašvaldības rīkotās izsoles dalībnieks – RH Auto – joprojām nav samaksājis novada domei daļu no pirkuma summas par kravas ugunsdzēsēju automašīnu GAZ 53A. Pašvaldība 290 latu parādu nolēmusi piedzīt, nosūtot pieteikumu Ventspils tiesai.

6.lpp. Sports. Berlīnes maratonā krīt rekordi

40. Berlīnes maratons ieies vēsturē ne tikai ar to, ka tajā tika labots pasaules rekords (to izdarīja Kenijas skrējējs Vilsons Kipsangs), bet arī ar to, ka tajā savu personisko rekordu uzstādīja abi mūsu skrējēji – Aigars Matisons un Baiba Muzikante.

Puķītim pirmie starti Āzijā

Jauno šorttreka sezonu uzsācis arī Roberto Puķītis, viens no mūsu vadošajiem sportistiem, – viņš ar mainīgām sekmēm startējis Pasaules kausa pirmo divu posmu sacensībās Ķīnā un Dienvidkorejā.

BTS debijā saplosa Gulbenes Bukus

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas turnīrā lieliska debija padevusies komandai Baltijas tranzīta serviss (BTS), kuras sastāvā lielākoties ir tikai Ventspils basketbolisti, – pirmajā spēlē savā laukumā (Rīgā) tā ar 85:62 sagrāvusi Gulbenes Bukus.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības...

...85 gadiem

1928. gads. Gadatirgus Ventspilī. Piektdien Ventspilī tika noturēts gadatirgus. Laucinieki sevišķi daudz nebija sabraukuši, tomēr dažādās bodītes labi tirgojās. Daudzus apmeklētājus pievilka zvērnīca. Daudz gan tajā nekas nebija redzams. Daži pērtiķi, milzu čūska, leopards un vēl daži dzīvnieki. Tos apbrīnoja daudzi.

Anekdotes

Ceļu policists aptur vadītāju. Izveido tūtiņu no papīra, iedod vadītājam un saka:

– Pūt.

Vadītājs ieliek tūtiņā 10 latus un atdod policistam. Tas savāc naudu un atkal dod.

– Pūt vēlreiz.

Vadītājs ieliek tūtiņā 5 latus un atdod. Policists dod to atpakaļ un piezīmē:

– Tu ko, astmatiķis esi? Pūt tāpat kā pirmajā reizē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: