Pēdējos gados mūsu pilsētā un Latvijā ir populāra Ēnu diena – informatīvi izglītojošais pasākums, kas piedāvā skolēniem iespēju kļūt par valsts un pašvaldību atbildīgo personu, uzņēmumu un citu organizāciju darbinieku, mākslinieku un pazīstamu cilvēku novērotāju un pavadīt ar viņiem darba dienu, un iepazināties ar darba pienākumiem.

8. oktobrī Karjeras nedēļas ietvaros mūsu pilsētā notiks Ventspils ēnu diena, kuru organizē Ekonomikas skolotāju metodiskās apvienības vadītājs Oļegs Mihailovs kopā ar Ventspils pilsētas domi un Izglītības pārvaldi.

 

Pasākuma mērķis ir paplašināt un pilnveidot vidusskolēnu zināšanas un prasmes ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā, popularizēt Ventspils pilsētas un Ventspils uzņēmējdarbības vidi, attīstīt uzņēmēju un skolu sadarbības iespējas, kā arī iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu sagatavoties karjeras izaugsmei un nodarbinātībai.

 

Pasākuma dalībnieki ir Ventspils pilsētas vidusskolu un profesionālās izglītības iestāžu skolēni (10.-12. kl.), Ventspils pašvaldība un pašvaldības kapitālsabiedrības, pilsētas uzņēmumu un uzņēmumu augstākās pārvaldes līmeņa darbinieki.

 

Salīdzinot ar iepriekšējām ēnu dienām pieteikumu skaits ir lielāks. Šogad 43 dalībnieki pieteicās ēnot tādos uzņēmumos un iestādēs kā Ventspils pilsētas dome, Ventspils Izglītības pārvalde, PSIA „Ventspils siltums”, SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”, AS „Ventspils Grain Terminal”, SIA „Ventspils Nafta termināls”, Ventspils TIC, Swedbankas, DNB un SEB bankas filiālēs, VATP, “Bucher Schoerling Baltic”, dizaina un reklāmas firma “AWA”, Ventspils televīzija, Digitālais centrs, Kultūras centrs, Jaunrades nams, Kurzemes filharmonija u.c.

 

Katram dalībniekam būs jāaizpilda Ēnu dienas dienasgrāmatu, kurā viņi ne tikai aprakstīs savu dienu un pieredzēto, bet arī izteiks viedokļus par šo pasākumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: