Saulē apmirdzētās krāsainās koku lapas vēsta, ka ārā vēl rudens, bet dzestro rītu aukstā elpa liecina, ka tepat aiz stūra jau lūkojas arī ziema. Aukstajam laikam gatavojas cilvēki, daba un Ventspilī ziemas sezonai gatavo arī puķu skulptūras.

Iedzīvotājus un pilsētas viesus pilsētā priecē nu jau deviņas puķu skulptūras, kuras izvietotas pilsētas parkos, laukumos un ielu stūros. Tās krāšņiem ziediem rotājas no agra pavasara līdz vēlam rudenim, bet vēlāk, iegūstot ziemas noformējumu, tās izgaismotas krāsainām lampiņu virtenēm, rotā pilsētu gada aukstajā laikā. Arī šogad p/i „Komunālā pārvalde” jau oktobra sakumā uzsākusi puķu skulptūru vasaras krāšņo ziedu tērpu nomaiņu uz ziemas noformējumu.

P/I “Komunālā pārvalde” galvenā dārzniece Zaiga Brunava paskaidro, ka skulptūru ziemas noformējuma izveide nebūt nav tik vienkārša, kā varētu likties. Pirmkārt, ir ļoti rūpīgi jāapsver materiāla izvēle, tam jābūt izturīgam jebkuros laika apstākļos - lietū, salā un sniegā, lielā vējā. Otrkārt, ir jābūt radošai un individuālai pieejai, lai skulptūras būtu interesantas, atšķirīgas un idejas neatkārtotos.

Pirmās skulptūras, kuras ieguvušas ziemas noformējumu ir Mārītes Ostas ielā un Bobsleja ekipāža Jaunpilsētas laukuma malā. Bobslejistus rotā krāsainas kvadrātveida metāla plāksnītes, bet Mārītes ieguvušas apaļu metāla plāksnīšu pārklājumu, saglabājot raksturīgo sarkanās krāsas un melno punktiņu kombināciju, kas tumšajā laikā izgaismotas ar sīkām gaismiņām, rada īpašu noskaņu tumšajos mēnešos.

 

Nākošās skulptūras, kuras ar nepacietību gaida savu jauno ziemas tērpu ir Ziedu pulkstenis, Pārventas mārītes, Zaķu ģimene, Basketbola bumba, Zemūdens pasaule, Pīļu ģimene un Puķu gotiņa.

Savukārt, lai jau nākošā gada pavasarī par puķu galvaspilsētu dēvētā Ventspils atkal uzziedētu krāšņos ziedos, šobrīd ir uzsākta sīpolpuķu stādīšana pilsētas puķu dobēs. Šogad tiks iestādīts rekordliels sīpolpuķu skaits – kopā 53 120, no kurām gandrīz 40 tūkstošu tulpju, 7 tūkstošu krokusu, 3 tūkstošu narcišu un vairāk kā 2 tūkstošu muskaru un hiacinšu. Bet jaunums pilsētas stādījumos būs gandrīz tūkstotis fritilāriju, tās pavasarī ziedam varēsim redzēt pie Livonijas ordeņa pils ieejas, Kuldīgas – Lauku ielu krustojumā, Inženieru ielā pie slimnīcas un Lielajā prospektā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: