Ir pieņemts lēmums atbalstīt Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes „Ventspils Digitālais centrs” kā projekta vadošā partnera dalību projektā ”Interaktīvu e-pakalpojumu izveide un pieejamība” un īstenošanu tā atbalsta gadījumā Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 5. uzsaukuma ietvaros.

Projekta mērķis ir e-pakalpojumu attīstība Ventspilī un Klaipēdā (Lietuva), tādējādi uzlabojot pārrobežu reģiona pieejamību un konkurētspēju, nodrošinot informācijas sabiedrības attīstību, uzlabotu e-pārvaldes attīstībai nepieciešamo infrastruktūru pilsētā, kā arī paaugstinot pilsētu iedzīvotāju un viesu dzīves kvalitāti.

 

Projekta ietvaros tiks izveidoti interaktīvi e-kioski Ostas ielas promenādē, pie Piedzīvojumu parka un Ventspils kempingā, kas nodrošinās informācijas un e-pakalpojumu pieejamību 24 stundas diennaktī un 7 dienas nedēļā gan pilsētas iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem. Vienlaikus šajās vietās tiks izveidoti jauni bezmaksas Wi-Fi pieslēgumi Internet tīklam. Plānots arī paplašināt iedzīvotājiem pieejamo e-pakalpojumu klāstu, gan pielāgojot esošos, gan elektronizējot pakalpojumus, kas līdz šim Internet vidē vēl nav pieejami.

 

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 191 196 LVL, no tām 85% finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 5% finansē Latvijas valsts un 10% ir Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums.

 

Plānotais projekta īstenošanas laiks ir 2014.–2015. gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: