Pirmdien, 14. oktobrī,  Ventspils Augstskolā norisināsies diskusija par Latvijas prezidentūras ES Padomē darba programmu.

2015. gada pirmajā pusē norisināsies Latvijas prezidentūra ES Padomē, kas būs viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas vēsturē. Ikviena prezidējošā valsts sagatavo savas prezidentūras darba programmu, kurā izklāsta sešu mēnešu laikā veicamos uzdevumus un sasniedzamos mērķus. Patlaban norisinās aktīvs darbs pie Latvijas prezidentūras darba programmas izstrādes.

 

Lai dotu iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam izteikt viedokli par Latvijas prezidentūras darba programmu, Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts ciešā sadarbībā ar Latvijas Politologu biedrību organizē sabiedriskās diskusijas Jelgavā, Ventspilī, Valmierā, Rēzeknē, Rīgā un Briselē.

 

Diskusiju mērķis ir informēt par Latvijas prezidentūras darba programmas sagatavošanas principiem, kā arī nodrošināt iespēju sabiedrības pārstāvjiem iesaistīties Latvijas prezidentūras programmas veidošanā. Dalībnieki tiks aicināti izteikt ierosinājumus, kas tiks izmantoti turpmākā Latvijas prezidentūras ES Padomē darba programmas izstrādē.

 

Diskusijā Ventspilī piedalīsies Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta eksperti, LTRK Ventspils nodaļas vadītājs Salvis Roga un Ventspils Augstskolas ievēlētā rektore Gita Rēvalde.

 

Diskusija norisināsies pirmdien, 14. oktobrī, plkst.13:00 Ventspils Augstskolā D-104 auditorijā. Reģistrēties dalībai diskusijā var: http://ej.uz/reg_diskusijas.

 

Katra Eiropas Savienības dalībvalsts rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem kļūst par prezidējošo valsti un vada ES Padomes darba norisi. Prezidentūra Latvijai pavērs iespējas pusgada garumā veidot Eiropas Savienības dienaskārtību un nākotni, veicināt valsts atpazīstamību, kā arī pilnveidot valsts pārvaldes profesionalitāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: