Sestdien, 12. oktobrī, plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti” notiks tautas deju koncerts „Sadancojam puķu valstī”, kurā uz kopīgu sadancošanu viesus ir aicinājis Ventspils Augstskolas jauniešu tautas deju kolektīvs „Strautuguns”.

Ventspils ir valsts valstī, kura ir pazīstama ne tikai ar savu valūtu, lielo sakoptību un ģimenei draudzīgo vidi, bet arī daudzajiem puķu veidojumiem un krāšņajām dobēm. Tieši tāpēc VeA tautas deju kolektīvs „Strautuguns” ar lepnumu aicina ciemos viesus no citām pilsētām, lai kopīgā deju solī veidotu raibu raibos rakstus, kas vēl vairāk paspilgtinās Ventspils krāšņo vidi.

Šoreiz uz teātra nama „Jūras vārti” skatuves kāps dažāda vecuma dejotāji no Rīgas, Liepājas, Jelgavas, Valdemārpils un Ventspils, lai ieskandinātu jauno deju sezonu, kā arī atcerētos vasaras lielāko notikumu XXI Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus.

„Strautuguns” ir salīdzinoši jauns kolektīvs, taču savā īsajā pastāvēšanas laikā ir paguvuši priecēt tautas deju atbalstītājus gan Ventspilī, gan arī ārpus tās, un, protams, dejotāji piedalījušies arī daudzos lielāka mēroga pasākumos, piemēram, Studentu dziesmu un deju svētkos „Gaudeamus”, kā arī XXI Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos. Ar vēlmi popularizēt tautas dejas mantojumu, kā arī sanāk kopā, lai pavadītu brīvo laiku, jaunieši vēl šodien aktīvi un ar smaidu uz lūpām izdejo latvju deju rakstus. Ikviens ir aicināts uz koncertu, kura laikā netrūks ne pārsteigumu, ne ziedu, kā arī tā būs iespēja tuvāk iepazīties ar dejojošajiem ventspilniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: